Időközi választás lesz vasárnap Demecserben

Demecser – Szinte minden hétvégére jut egy-egy időközi választás megyénkben mostanában.


Az elmúlt vasárnap Ramocsaházán választott polgármestert és hat önkormányzati képviselőt a lakosság, ezen a hétvégén, július 31-én Demecserben adják le voksukat a választópolgárok, augusztus 7-én pedig Jánkmajtison lesz választás.

Ramocsaházához hasonlóan Demecserben is feloszlatta magát a képviselő-testület, hogy egy új önkormányzat megválasztásával hatékonyabb legyen a munka. Mint dr. Mátyás B. Szabolcs, a helyi választási iroda vezetője, Demecser jegyzője lapunknak elmondta, a polgármesteri tisztségért öt jelölt indul, akik sorsolás alapján a következő sorrendben szerepelnek a szavazólapon: Váradi László (Fidesz-KDNP), Szabó Zoltán (Magyar Munkáspárt), Bartha Zoltán (független), Rátkai Sándor (független), Balogh Róbert (Jobbik Magyarországért Mozgalom).
Hat önkormányzati képviselői hely van, ezekért 37 jelölt száll harcba.

Vasárnap, július 31-én 6 órától 19 óráig lehet leadni a szavazatokat öt szavazókörben. Az egyik szavazókör Borzsovatanyán lesz, a közösségi házban.

Nincs kampánycsend, de mégis van egy-két jogszabály, amit be kell tartani. Ilyen például, hogy a szavazóhelyiség 150 méteres körzetében nem lehet kampánytevékenységet folytatni közterületen, valamint a választás napján nem lehet választási nagygyűlést tartani.

KM-MML
hirdetés