Időromboló tevékenységek, amelyek megölik a produktivitásod

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Veled is előfordult már, hogy egyszerűen nem tudtál haladni semmivel, ráadásul nem segített semmi ennek a feloldásában? Mintha állandó nyomás alatt lennél és egyszerűen egy feladatot sem tudsz befejezni? Egyetlen reményed a kávéban van, de már a hatodik után ráeszmélsz, hogy az sem segít.

Ez a nap totál káosz, jobb is lenne hazamenni… még mielőtt azonban teljesen feladnánk a reményt, itt van 5 tevékenység, amellyel segíthetünk magunkon:

Készíts ’to do’ listát

A számtalan feladat egyszerre stresszel minket és elfárasztja az agyunkat. Ilyenkor készítsünk egy listát az elvégzendő feladatokról és priorizáljuk őket. Ez segít megnyugodni és átláthatóvá teszi a feladatokat, határidőket, meetingeket. Na meg arról sem szabad megfeledkezni mennyire jó érzés végre kihúzni egy feladatot a listáról…

Tartsunk szünetet

Ha valamire rágörcsölünk, akkor kevés esély van arra, hogy rövid időn belül jól megoldjuk a feladatot. Segíthet viszont, ha egy rövid időre felállunk az asztaltól és kiszellőztetjük a fejünket. Visszatérve a szünetről újult erővel, új gondolatokkal tudunk nekikezdeni a munkának. Fontos, hogy ragaszkodjunk a szünet betartásához ilyenkor, tényleg segíteni fog!

Előre a nehéz feladatokkal

A legnehezebb feladatokhoz van a legkevesebb kedvünk… de akármennyire is szeretjük őket halogatni, annál inkább fognak bennünket nyomasztani. Éppen ezért kezdjük velük a napot, legyünk túl a nehezén!

Kattints ide a folytatásért!
hirdetés