több férőhely

2020.01.15. 07:47

Bölcs döntés a bölcsődékért

Ha pozitívan bírálják el a pályázatot, a Honvéd utcában új bölcsőde épülhet.

Fotó: KM-archív

Az óvodák és az iskolák fejlesztése mellett a bölcsődékre is fókuszálnak az önkormányzatnál.

Mindenki támogatta

– Hatszázmillió forint össz­költségvetésű, teljes támogatottságú pályázatot nyújtottunk be, melynek „A bölcsődei férőhelyek kiala­kítása és bővítése” volt az elnevezése. A közgyűlés tagjai egyhangúlag támogatták az elképzelést – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester.

Legutóbb a Jósa András Oktatókórház területén adtak át óvodát, most pedig bölcsődeépítés mellett döntöttek. Eszerint a Honvéd utca 2. szám alatti, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan hasznosításával látnának hozzá a 36 férőhelyes intézmény kialakításához.

Mindemellett árnyékolót kapnának a Sarkantyú, a Stadion, a Tőke utcai és a Vécsey közi bölcsődék, vízperme­tezők jutnának a Tőke és a Tas utcai, a Fazekas János téri és a Vécsey közi bölcsődékbe, és eszközbeszerzéssel kalkulálhatnának a Honvéd, a Malom, a Sarkantyú, a Tőke és a Krúdy Gyula utcai intézmények. Mindennek természetesen az a feltétele, hogy pozitívan bírálják el a pályázatokat.

A támogatási szerződés hatálybalépését követően legfeljebb 36 hónap alatt kell ­elkészülnie az új bölcsődének.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában