Idősek Akadémiája: újabb szemeszter

Dr. Németh Péter régész-múzeumigazgató volt az utóbbi rendezvénysorozat egyik előadója
Dr. Németh Péter régész-múzeumigazgató volt az utóbbi rendezvénysorozat egyik előadója
Nyíregyháza – Öt egymást követő ­kedden a római katolikus plébánia dísztermében várják az érdeklődőket.

Több mint két évtizedes múltra tekint vissza az Idősek Akadémiája. A Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ szervezésében ezúttal április 5-étől május 3-áig tart a rendezvénysorozat.

Felmérték az igényeket

– Olyan ismeretek átadására törekszünk széles körben, melyek segítségével lehetőség nyílik a kiegyensúlyozottabb életre és újabb információk befogadására – reagált Szilvásiné Bojda Márta a tartalom kiválasztását firtató kérdésre. – Különböző témakörökben tartanak ismeretterjesztő előadásokat – az előzetes igényfelmérés alapján – az egészségvédelem, a természettudomány, a hitélet és az életvitel területéről.

– A fővédnök dr. Kovács Ferenc polgármester, a nyitányra pedig Jászai Menyhért alpolgármestert várjuk a római katolikus plébánia dísztermébe.

Április 5-én, kedd délután kettőkor dr. Exterdéné Zsurkai Ilona okleveles mentálhigiénikus Lelkünk egészségének megőrzése címmel osztja meg gondolatait a hallgatósággal. Egy héttel később dr. Kiss Ferenc általános rektorhelyettes a fenntartható fejlődés és az emberi lét összefüggéseiről beszél. Április 19-én dr. Mihucz Mária háziorvos arra adja meg a választ, hogyan erősíthetjük testünk védekezőrendszerét. A jövő hónap utolsó keddjén Tóth László a hitéletről és a lelki békéről szól. Az utolsó alkalommal, május 3-án prof. dr. Semsei Imre PhD dékán, tanszékvezető, GTTK-részlegigazgató az öregedés művészetét önti szavakba.

Az ingyenesen látogatható Idősek Akadémiájának bárki a „hallgatója” lehet.

Menetrend

Mindegyik alkalommal 14 órakor kezdődnek az előadások

Április 5. – Dr. Exterdéné Zsurkai Ilona

Április 12. – Dr. Kiss Ferenc

Április 19. – Dr. Mihucz Mária

Április 26. – Tóth László

Május 3. – Prof. dr. Semsei Imre PhD
hirdetés