Idősek és nagycsaládosok rendkívüli karácsonyi támogatása

Kisvárda – Hosszú évek óta hagyomány városunkban, hogy a képviselő-testület karácsony előtt támogatásban részesíti a 65 év feletti állandó lakosú kisvárdai nyugdíjasokat, illetve a három,-vagy annál több gyermeket nevelő nagycsaládosokat. Ez alól csak 2008-as év volt kivétel, amikor anyagi fedezet hiányában erre nem került sor.

„A szociális ellátások iránti igény évről-évre nő. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy a karácsony előtt nyújtott támogatás úgy a 65 év felettiek, mind a nagycsaládosok körében nagy népszerűségnek örvend.” – nyilatkozta Leleszi Tibor polgármester, aki ebben az évben is előterjesztést nyújtott be a testületnek, hogy idén is őrizzék meg a sok éves hagyományt és járuljanak hozzá közel két és fél ezer kisvárdai ember támogatásához.

Ennek alapján, Kisvárda Város Önkormányzati Képviselő-testületének tagjai legutóbbi ülésükön az érintetteknek 4.000.- Ft támogatást szavazott meg.

A népességnyilvántartásból leválogatott adatok szerint, Kisvárdán 2335 fő 65 éven felüli és 190 nagycsalád otthonába érkezik meg, még karácsony előtt a pénzösszeg, mely összesen 10 millió egyszáz ezer forint.

A támogatás folyósítása az eddigi hagyományoknak megfelelően történik: a Polgármesteri Hivatal dolgozói személyesen viszik a pénzösszegeket az érintettek otthonaiba.

Durucz Gabi
hirdetés