Idősek Hete Tiszaújvárosban

A szervezők minden szépkorút várnak az 13-ig tartó Idősek Hete rendezvénysorozatára.

Több éves hagyomány már Tiszaújvárosban a rendezvény, amely kapcsolódik az októberi Idősek Világnapjához. A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ és a Tiszaújvárosi Nyugdíjas Egyesület közös rendezvénysorozat keretében ünnepli meg a szépkorúakat.

A Derkovits Gyula Művelődési Központ színháztermében hétfőn délután Koscsó Lajos, már mint megválasztott polgármester nyitotta meg e neves eseményt. Méltatta a szépkorúakat és fontosnak tartja az idős emberek megbecsülését: „Az a szociális háló, ami Tiszaújvárosban van, azért van, mert gondoskodnunk kell a kiszolgáltatottakról.

Programok

Az Idősek Hetére meghívtuk a város szépkorúain kívül a Tiszaújvárosi Nyugdíjas Egyesület külfölgi partner szervezeteit, illetve a testvérvárosok nyugdíjas klubjait – mondta el Poropatch Péter, aTiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ vezetője. – Olyan rendezvénysorozatot igyekszünk összeállítani, amely megpróbálja a különböző rétegek igényeit kielégíteni. Paprikás krumpli főzőversenyt hirdettünk,várostörténeti vetélkedőn mérhetik össze tudásukat a versenyzők, valamint vendégünk lesz az országos hírűdr. Iván Lászlógerontológus professzor is október 05-én délután 5 órától a Derkovits Gyula Művelődési Központ színháztermében.
hirdetés