Időutazó bál a centenárium jegyében

Bartha Dénest a megyei közgyűlés is kitüntette
Bartha Dénest a megyei közgyűlés is kitüntette - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – A nyíregyházi Zrínyi-gimnáziumban az eszközpark fejlesztésére fordítják a jótékonysági bál bevételét.


A centenárium jegyében rendezik meg az időutazó jótékonysági bált a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium tornacsarnokában február 10-én 19 órától.

A városgondnok kocsiján

– Ebben a tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját az intézményünk. Ennek apropóján több hónapon át tartó programsorozatot indítottunk, ennek része egyebek mellett a Zrínyis Akadémia, a gálaműsoros és a különböző kulturális rendezvények. Az évek óta sikeres jótékonysági bált ezúttal az időutazás jegyében szervezzük meg jövő szombaton – újságolta Huszárné Kádár Ibolya intézményvezető, majd részletekkel is szolgált:

– A résztvevők igazi időutazáson vehetnek részt, hiszen öt földszinti tanterem különböző korok díszleteit kapja. Az egyes évtizedek között Bordás Béla városgondnok szállítja majd az érdeklődőket elektromos kocsiján.

Az este folyamán fellép egykori tanulónk, Ráskó Eszter pszichológus, akit stand up komikusként ismer az ország. A jó hangulatról és a fülbemászó dallamokról pedig a Polip együttes gondoskodik.

– A bál bevételét ezúttal is jótékonysági célra fordítjuk. Már hagyomány, hogy minden alkalommal megszépítünk valamit az iskolában. Így készült el a konditerem, így kapott új bútort a könyvtár, így alakítottunk ki két tantermet skandináv mintára az iskolában.

– Ezúttal még komfortosabbá kívánjuk tenni intézményünket, valamint javítani szeretnénk az est bevételéből a technikai feltételeket egyebek mellett az interaktív táblák beszerzésével.

Ikonikus személyiség

Pénteken búcsúztatták a holnaptól nyugállományba vonuló Bartha Dénes testnevelő tanárt, kézilabdaedzőt.

– Hihetetlen, hogy kollégánk aktív pedagógusként utoljára jött be a Zrínyibe. A tantestület és a diákok egész napos meglepetéssorozattal búcsúztatták őt. Dénes gimnazistaként is zrínyis volt, majd diplomázása után 1978-tól pedagógusként tért vissza az intézménybe, ahol iko­nikus személyiséggé, legendás tanárrá vált – mondta Huszárné Kádár Ibolya. Hozzátette, hogy azóta utolsó éjszakai ügyeletét teljesítette az iskola kollégiumában Gazdig Józsefné is, a nyugdíjba vonulása alkalmával az iskola vezetése kedélyes hangulatú villásreggelivel köszönt el tőle.

Szigorúan titkos

Hamarosan folytatódik a Zrínyis Akadémia egész tanévet felölelő programsorozatának aktuális epizódja.

– Február 7-én, szerdán 11 órától dr. Takács Tibor történész, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának vezetője, az iskola korábbi tanulója Szigorúan titkos Nyíregyháza, vagy Nyíregyháza állambiztonsági szempontból címmel tart feltehetőleg nagy érdeklődésre számító előadást a kollégiumi nagyelőadóban.

Bár a téma „szigorúan titkos”, az előadás nyilvános és ingyenesen megtekinthető.

KM–LTL
hirdetés