Ifjú művészek nagy napja

Ifjú művészek nagy napja
© A Kelet-Magyarország az idén is meghirdette karácsonyi rajzpályázatát, melynek nyertesei hétfőn szerkesztőségünkben vették át ajándékaikat. A képen Nagy Fanni, Balogh Angelika (alsó sor), Lakatos Dávid, Bazola Martin, Vitál László Bende (középen), valamint Virga Fanni és Lukács Viktória mosolyog a győztes művével | Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Izgatott pusmogás, mocorgás, fészkelődés, szégyenlős pillantások. Címszavakban így jellemezhetnénk a Kelet-Magyarország karácsonyi rajzpályázatának díjátadó délutánját.

Hétfőn csorbacsík ovisok, halk szavú alsósok és feszengő felsősök, büszke apukák és meghatott anyukák gyűltek össze szerkesztőségünk tárgyalójában egy kis beszélgetésre, fotózásra – és persze a három kategória első három helyezettjének megajándékozására.

Papír, vágás, ceruza

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének 4. a osztályos tanulója, Nagy Fanni állhatott fel a képzeletbeli dobogó tetejére az alsósok mezőnyéből.

– Sacika néni, a rajztanárnénim szólt a versenyről. Ketten indultunk az osztályból. Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy én lettem az első. Egy nagy karácsonyfát rajzoltam, a lap szélére pedig sormintákat – mondta széles mosollyal az arcán Fanni. Az anyukájától, Nagyné Szekeres Erzsébettől azt is megtudtuk, hogy a kislány ebben a tanévben már három másik pályázaton lett második, de itt érte el a legjobb eredményt.

Vegyes technikával

– Nagyon jó a kézügyessége, imád gyöngyöt fűzni, és általában mindent szeret, ami papír, vágás, ceruza – árulta el Erzsébet.

– Rajzszakkörre járok, ahol a tanárom mondta, hogy a lap rajzversenyt hirdet – mesélte Lukács Viktória, aki a felső tagozatosok kategóriájában lett a második.

– Négy éve rajzolok, korábban már indultam két pályázaton, a nyíregyházi Művészeti-iskolában és a Váci Mihály Kulturális Központban mérettettem meg magam, második és harmadik helyezést értem el. Erre a versenyre egy vegyes technikával készült rajzot hoztam egy lányról, gyertyával a kezében. Pasztellkrétát és vízfestéket kombináltam színes csillámporral – részletezte a komorói Kossuth Lajos Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolájának nyolcadikos diákja, aki megsúgta: bár mindennél jobban szeret rajzolni, ápolónő akar lenni.

KM-CSA
hirdetés