Ifjú záhonyi tehetség az U15-ös válogatott kapujában

Az U15-ös magyar válogatott Kovács Marcell kapussal
Az U15-ös magyar válogatott Kovács Marcell kapussal - © Forrás: MLSZ
Záhony – E héten a szlovákiai Négy Nemzet Tornáján mutatkozott be az U15-ös labdarúgó válogatott kapujában a záhonyi Kovács Marcell.

A határvárosi tehetség egy éve pallérozódik a DVTK Akadémiáján, miközben Miskolcon folytatja a középiskolai tanulmányait. A vasgyáriak utánpótlás gárdája remekül szerepel a hazai bajnokságban, így a csapatból legutóbb hárman is meghívást kaptak az U 15-ös válogatott keretébe. Marcell már a nemzeti tizenegy első mérkőzésén helyet kapott a kezdő csapatban és 41 percig, míg a sérülése miatti cseréjére sor nem került, meg is védte a csapat hálóját a góltól, mely aztán 5:2-re legyőzte a finnek hasonló korosztályos csapatát. A mieink a második mérkőzésen a hazaiakat győzték le 3:0-ra, ma pedig a lengyelek ellen zárják a Négy Nemzet Tornáját.

Marcell korábbi nevelő egyesületei a Záhonyi Hajós Alfréd DSE, a Záhonyi VSC, a Görög Focisuli és a Cigánd SE voltak és a kezdeti mezőnyjátékosi korszak után – édesapja példáját követve – a kapuban kiválóan teljesítve jutott el a válogatottságig.

Címkék: , ,hirdetés