Ifjúsági olimpia – Ezüstérmes a távolugró Endrész Klaudia

Akt.:
Budapest, 2018. október 14. A magyar és a cseh amerikaifutball-válogatott játszik a Three Nations Cup döntőjében a fővárosi Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2018. október 14-én. A teltházas összecsapáson a magyar válogatott 23-15-re győzött.
Budapest, 2018. október 14. A magyar és a cseh amerikaifutball-válogatott játszik a Three Nations Cup döntőjében a fővárosi Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2018. október 14-én. A teltházas összecsapáson a magyar válogatott 23-15-re győzött. - © MTI Fotó: Mónus Márton
Budapest/Buenos Aires – A távolugró Endrész Klaudia ezüstérmet nyert vasárnap a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián.

A viadal honlapja szerint a 17 éves magyar versenyző egyetlen centiméterrel maradt le a győzelemről, utolsó ugrásával az összetett élén volt, a végső győztes belga Maite Beernaert azonban végül megelőzte. Két forduló alapján hirdettek győztest, mindkét körből a két legjobb ugrást vették figyelembe, Endrész Klaudia 12,31 méterrel zárt, míg riválisa 12,32-vel diadalmaskodott.

A magyar küldöttség eddig 12 arany-, 6 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett az argentin fővárosban. A vegyescsapat-versenyekben elért helyezések a hivatalos éremtáblába nem számítanak bele.

– MTI –
hirdetés