Igaz volt a füles: visszalép a Mada

Akt.:
Balkány Nyírmada foci
Balkány Nyírmada foci - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírmada – Változnak az idők és a lehetőségek: a csapat a megyei másodosztályban folytatja.

Derült égből a villámcsapás. Néhány napja pletykaszinten terjedt a hír, hogy a Nyírmada visszalép a megyei első osztálytól. Akkor még hihetetlennek tűnt a füles… Elvégre arról a futballcsapatról beszélünk, amely a legutóbbi idényben a bajnoki címért küzdött, mégpedig az utolsó pillanatig. Arról a gárdáról, amely hosszú évekig az NB III-ban is masszív erőnek számított. Most pedig a megye kettőben indul. Mert a szóbeszéd igaznak bizonyult.

– A beszűkült anyagi lehetőségek, továbbá az a koncepció, hogy a jövőben előtérbe kerülnek a helyi fiatalok és hazai játékosok szerepeltetése, erre a döntésre sarkalt minket – vágott a közepébe Kálmán Béla, a sportot ugyancsak kedvező nyírmadai polgármester. – Addig nyújtózkodunk, amíg a takaró ér, annyit vállalunk, amit egészen biztosan teljesíteni tudunk. Természetesen a megyei másodosztályban is a dobogóért akarunk harcolni, amire reális esély mutatkozik. A régi NB III-as csapatunk több tagja jelezte, hogy visszatér, ilyen körülmények között is számíthatunk rájuk. Az utánpótlást sem hanyagoljuk, U16-os együttest nevezünk a következő bajnokságra.

Az egyesület határozata szentírásnak tekinthető, aminek következményeként a hét “légiós” távozik a Madától. Dávid Róbert, Derceni Béla, Géczi István, Kardos Zoltán, Nagy Miklós, Ohár Román és Puskás Ádám nélkül kezdődik a felkészülés. Ugyanakkor az eddig a Vásárosnaményt segítő Benkő Tibor, valamint a Nagydoboson futballozó Járomcsák Gergő visszatér – mindketten kötődnek a településhez. Na és nem mozdul Szőke István sem, aki változatlanul betölti az edzői posztot. Sőt, akár ismét pályára is léphet…

KM-​KT

Címkék: , ,hirdetés