Igazi kupacsata ukrán sikerrel

Igazi kupacsata ukrán sikerrel
Miskolc – Nagy csatában szenvedett vereséget a szerdai miskolci kupacsatában a Vegyész RC. 

A férfi röplabda Élcsapatok Kupája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Miskolc Városi Sportcsarnokban fogadta a Vegyész RC Kazincbarcika az ukrán Azovstal Mariupolt. A

kezdeti kiegyenlített játék után két jó hármas vendégblokk, majd egy ziccer elég volt ahhoz, hogy az első kötelező pihenőnél 5-8 legyen az állás. Tomanóczy szervái után jött az egyenlítés (10-10) és Toronyai, majd Szalai okos megoldásai után együtt haladtak a felek, 13-13. Hullámzó volt a játék, a hazai oldal remek megoldásait több rossz nyitás árnyékolta, de 20-18-nál a vendégeknek kellett időt kérniük.

Búcsúmeccs
Ezen a találkozón lépett – ebben a szezonban biztosan – utoljára pályára a Vegyész RC színeiben Tomanóczy Tibor. A borsodiak erőssége az idény hátralévő részében az olasz A2-ben, a másodosztályban szereplő Abasan Bari játékosa lesz.

Azonban megmutatta a VRC, hogy tudnak ők pontosan is játszani, így vezetést szereztek. A második szett eleje ismét szoros csatát és ukrán előnyt hozott; köszönhetően többek között a több rossz hazai szervának, 6-8. Nem cifrázta túl a túloldal, de hatékonyak voltak (8-12). Sőt, a ,,leblokkolt” magyaroktól még jobban elléptek, 10-16. Cserékkel próbált meg változtatni Daniel Oravec (11-18), de a különbség nagy volt, így egyenlítettek az ukránok.

A harmadik felvonásban 4-8 után ébredtek Csaláék, akinek a pontot érő szervái is kellettek a fordításhoz, 10-8. A lendület 13-10-ig tartott, majd felváltva estek a pontok, 16-13. Ezután megroppantak a vendégek és Tomanóczy pontjai után már 20-15 volt az állás. Jó volt látni a végre felszabadult borsodi játékot, így már hiába kért időt 22-15-én a túloldal – újra vezetést szereztek a Szalaiék. A várt nagy harcot hozta a negyedik szett, mindkét gárda alaposan felszívta magát: ennek megfelelően látványos játéknak tapsolhatott a közönség, igaz az ukránok voltak lépéselőnyben (5-8, 9-12). 12-18 után kapaszkodtak becsülettel Gerencsérék, szoros is lett a vége, de a vendégegyenlítés nem maradt el, jöhetett az ötödik szett. Fokozni sem lehetett jobban a döntő játszmát, hiszen pontváltással haladtak a csapatok a térfélcseréig, 8-6. 10-7-nél és 14-11-nél nem gondolták a hazai drukkerek, hogy drámai lesz a vége – az lett, mert a nagy csatát végül az ukránok nyerték.

A visszavágót egy hét múlva Ukrajnában rendezik meg.

Jegyzőkönyv
Vegyész RC-Kazincbarcika – Azovstal Mariupol (ukrán) 2:3 (21, -16, 17, -21, -18)

Miskolc, 400 néző. V.: Marin, Lungu (románok).

Vegyész: Toronyai, SZALAI, Kárpáti, TOMANÓCZY, CSALA, Gelencsér. Csere: Szántai (liberó), Szabó D., Kecskeméti, Kovács Z. Edző: Daniel Oravec.

Mariupol: Kandrolin, PAMPELEJMONENKO, Antonyuk, Dniscsenko, RUDNICKIJ, Tobritsa. Csere: FOMIN (liberó), Safranivics, Kuts. Edző: Viktor Mihaljcsuk.

Daniel Oravec: – Tudtuk, hogy nehéz lesz, hiszen az orosz iskolát képviseli ellenfelünk. Amikor jól védekeztünk, akkor jól is támadtunk. A végén nem volt szerencsénk.

Viktor Mihaljcsuk: – Jó mérkőzés volt, amelyen mindkét csapat jól játszott. Az ötödik szettben apróságok döntöttek. A visszavágón is nagy csatára számítok.
hirdetés