Így látják a horgászok a Tiszát!

Így látják a horgászok a Tiszát!
© Fotó: M. Magyar László
Tiszabercel – Új sorozatunkban arra kérjük a tiszai horgászokat, hogy osszák meg velünk tapasztalataikat: milyennek látják a folyót, van-e vele valamilyen probléma, mennyire van élet a vízben?


Természetesen a Tiszához nemcsak a horgászok, hanem a hitvesek is ragaszkodnak, szeretik ezt a természeti kincset, és van is véleményük a legmagyarabb folyónkról.

A Tiszabercelen élő Száraz Lászlóné olykor-olykor elkíséri férjét a tiszai horgászatokra, így személyes élményei is vannak a folyóval kapcsolatban. A beszélgetéskor azokat a képeket is felidézte, amelyek október 2-án, vasárnap fogadták a csónakból horgászó házaspárt.

– Az esőzések miatt most már más arculatát mutatja a folyó, de akkor olajzöldes, barnás, ronda volt a vízfelület. Amikor süt a nap, szépen csillog, csak éppen nem látni a halak mozgását, nem hallani a csobbanásukat. Amelyik kanyarulatban megakad a faág, a szemét, a különböző hulladék, ott bűzös, habos anyag gyülemlik fel. A mi tapasztalatunk szerint mintha most nem lenne annyi hal a folyóban, mint az elmúlt évben volt. Tavaly a férjem fogott 8–10 kilogrammos amurokat, 7,5 kilogrammos pontyot a Tiszában, de az idén nem tudott megakasztani egy említésre méltó halat sem. Mindezek ellenére szeretem a Tiszát, sokat vagyok a partján, kirándulok kerékpárral a gátján a nyugdíjas klub tagjaival együtt. Nem haragszom rá, hiszen nagyon szeretem, de éppen ezért nagyon aggódom érte – tette hozzá befejezésül Száraz Lászlóné.

Továbbra is várjuk a horgászok észrevételeit. Kérjük, a levelet az alábbi e-mail-címre küldjék el, illetve telefonon is felhívhatják M. Magyar László kollégánkat a 06-20/480-1693-as telefonszámon.

KM-MML


Milyen vajon a Tisza? Így látják a horgászok!

Zsurk – Sok szó esett az utóbbi napokban a Tisza vizének minőségéről. Míg egyesek vészharangot kongatnak, mások szerint nincs a vizével semmi probléma.
hirdetés