Így tárolható biztonságosan az Adblue folyadék

Így tárolható biztonságosan az Adblue folyadék
A közepes és a nagyméretű dízelmotorok az Európai Unió által szabályozott kibocsátási határértékeket csak az AdBlue folyadék használatával tudják teljesíteni. A számos előnyös tulajdonsággal rendelkező, környezetkímélő adalékanyag szállítása és tárolása speciális odafigyelést kíván. A Multicore egy biztonságos és könnyen karbantartható megoldással könnyíti meg a benzinkút üzemeltetők munkáját.

Az Adblue egy SCR rendszerrel működő járművekhez kifejlesztett, környezetbarát adalékanyag. A folyadék azért tölt be fontos szerepet a működési folyamat során, mert az SCR katalizátorba injektálva vízzé, levegővé és nitrogénné alakítja a kipufogógázok ártalmas nitrogén-oxidjait, így az Adblue-s autók után nem marad kipufogó bűz.

Mivel jelenleg hazánkban nem gyártanak AdBlue-t, így azt speciális tartályautóval szállítják be külföldről. Úgy az adalékanyag szállítása, mint tárolása igen fontos kérdés, mivel az SCR rendszer rendkívül érzékeny a szennyeződésekre és akár már a minimális mennyiségben bevitt idegen anyag is megakadályozhatja a járművet a környezetvédelmi előírások teljesítésében. A normák be nem tartása pedig Európa számos országában súlyos büntetésekkel jár. Ha nem eredeti, vagy szennyezett AdBlue kerül az autóba, az súlyosan károsíthatja az SCR rendszer alkatrészeit, köztük a katalizátort is.

A Multicore Kft. a szigorú előírásokat teljes mértékig betartva szállítja az adalékanyagot megrendelői számára. A gyártástól a felhasználásig un. zárt rendszerben szállít annak érdekében, hogy kiküszöbölje a szennyeződés lehetőségét és az ebből adódó károsodást. A tároláshoz pedig különböző kivitelben és méretben kínálnak tartályokat. Úgy a közforgalmi, mint az üzemi benzinkutak számára is értékesítenek fagyvédelemmel ellátott AdBlue tárolókat, amelyek akár a kútoszlopok részeként vagy külön tartályként is igényelhetők. A tárolás a konténerekben az üzemi hőmérsékleti tartományban biztonságosan megoldható. A Multicore a feltöltést tartályautóval, a szállítást pedig kifejezetten erre a célra felkészített, akkreditált, másra nem használt eszközparkkal végzi.

Az üzemi Adblue tárolók könnyen karbantarthatók és a legspeciálisabb igényeknek is megfelelnek. Elektromos szivattyúval, digitális átfolyásmérővel és automata töltőpisztollyal vannak ellátva. A munkát jelentősen egyszerűbbé teszi, hogy a tartályokhoz tartozik egy külső létra kapaszkodóval, egy lépésálló szerelvény doboz és egy egyedi azonosító is. A biztosított magyar nyelvű használati útmutató szintén jelentős könnyítés, hiszen nem kell az idegen szakkifejezések értelmezésére vagy fordíttatására felesleges időt, energiát és pénzt pazarolni. A tartályokat plombálható kivitelezés jellemzi, mely minőséget garantál és a manipuláció megelőzésére szolgál.

A megrendelők az alapon felül opcionálisan választhatnak duplafalú kivitelezést, kezelődoboz szigetelést, mechanikus szivárgásjelzést és mágneses szintjelzőt is.

– PR cikk –

Címkék: ,hirdetés