Így válaszd ki a leggondosabb vászonkép készítőt

Akt.:
Így válaszd ki a leggondosabb vászonkép készítőt
Vászonképet „csak úgy” nem készíttetünk. Szinte minden esetben különleges és fontos alkalomra szánjuk, legyen az akár egy születésnapi meglepetés egy szerettünk számára, vagy az új lakásunk hőn áhított dekorációja. Természetes, hogy azt szeretnénk, ha a végeredmény tökéletes lenne. Mutatjuk, melyek a legfontosabb szempontok, amelyeket érdemes mérlegelni, mielőtt eldöntjük, kire merjük rábízni a képünk elkészítését.

A vászonkép milyensége szempontjából annak a fotónak a minősége mérvadó, amelyet kiindulási alapként odaadunk a szolgáltatónak. A kép minőségét a megfelelő felbontás mellett az is nagyban meghatározza, hogy milyen fényképezőgéppel és milyen fényviszonyok között készítették. Szintén lényeges a tömörítés mértéke, valamint hogy mennyire szemcsés a kép és hogy mennyi pixel információ hiányzik róla. A vászonképkészítők sok esetben csupán a felbontást mérlegelve döntenek arról, hogy tudják-e vállalni egy adott kép kivitelezését. Ez esetleg akkor jelenthet gondot, ha egy kisebb felbontású képet szeretnénk minőségromlás nélkül nagyobb méretben elkészíttetni. Ilyenkor valószínűleg jobban szét kell nézni a kínálati oldalon, de nem érdemes elkeseredni az első elutasító válasz hallatán, hiszen van rá példa, hogy ilyen kérést is meg tudnak valósítani.

Néhány effekt és egy kis retusálás minden képet fel tud dobni. Ha nem egyedül szeretnénk bajlódni vele, akkor keressünk olyan készítőt, aki ebben is tud segíteni. Vannak olyan helyek, ahol ez díjmentes, de olyanok is akadnak, ahol viszonylag magas pluszköltséget számolnak fel az alapárhoz képest. Aranyszabály, hogy mielőtt ilyesmit kérünk, mindenképpen tájékozódjunk az árakról.

Ragaszkodjunk hozzá, hogy a konkrét készítési folyamat előtt kapjunk egy nézőképet jóváhagyásra. Ez azért szükséges, mert sok helyen a folyamatok nagy része automatizált és a képek elforgatása, méretre szabása esetén lemaradhatnak fontos részletek vagy elcsúszhat a kép.

Érdeklődjünk a felhasznált vászon típusáról, hiszen ettől is nagyban függ, hogy mennyire lesznek élesek a színek és mennyire lesz tökéletes az összhatás. A keretezés kérdése szintén meghatározó. A gépiesített folyamatokkal szemben előnyösebb lehet, ha a műhelyben kézzel történik a keretezés, a keretre tűzés. Egy vászonkép esetében minden apró részlet számít és sokat jelent az emberi odafigyelés, az aprólékosság és a precíz technika.

Az egyedi termékek gyártására nem vonatkoznak az elektronikus kereskedelem szabályai, így a vászonkép készítésre sem. Ezt azt jelenti, hogy a szolgáltatók többsége nem köteles pénzvisszafizetési garanciát vállalni, és általában nem is szoktak. Így, ha utólag kiderül, hogy a kép nem felel meg az elvárásoknak, az elképzeléseknek, akkor kidobott pénz volt az egész. Éppen ezért érdemes a VászonképSzalon munkatársaihoz fordulni, ha biztosra szeretnénk menni, mert ők 15 napos 100%-os visszafizetési garanciát vállalnak a termékeikre. Ha tőlük rendelsz, semmilyen kockázatot nem kell vállalnod.

A megrendeléstől számított elkészítési idő és a kiszállítás módja is fontos lehet, főleg jeles alkalmakra szánt képek esetében. Ha konkrét határidőre szeretnénk készíttetni, érdemes olyan helyről rendelni, ahol lehetőség van előzetes egyeztetésre.

– PR cikk –

Címkék: ,hirdetés