III. Zemplén Hegyikerékpáros Maraton

Aki szereti a vadregényes tájakat, a szűk kanyargós ösvényeket, az időjárással, esővel való harcot, az igazi kihívást, és mindezt kerékpár nyergében ülve, annak itt a helye!

Időpont: 2006. július 23. (vasárnap).

Helyszín: Zemplén, Mád – Mezőzombor határa, Bortó Panzió.

Esemény: III. Zemplén Hegyikerékpáros Maraton.

 

A Hegyi Kerék Sportegyesület 2004 óta szervezi a Zemplén Maratont (www.zemplenmaraton.hu) a Zempléni-hegység déli régiójában.

A III. Zemplén Hegyikerékpáros Maratont 2006. július 22-23-án rendezik meg, maga a verseny 23-án, vasárnap lesz. A versenyközpontot Mád és Mezőzombor határában, a Bortó Panziónál állítják fel a rendezők.

A szervezők célja a hagyományteremtés, a kerékpározást kedvelő természetbarátok, családok, baráti társaságok, egyéni bicajosok és profi versenyzők elvitele minden évben a zempléni hegyek közé.

A szervezők kortól, nemtől és edzettségi szinttől függetlenül mindenki számára igyekeznek lehetőséget teremteni, hogy próbára tehesse magát. Ezért háromféle (30, 55, és 95 km) versenytávot jelöltek ki.

A rövidtáv viszonylag könnyen teljesíthető bárki számára, akár egész családok is végigmehetnek rajta. A középtáv kicsit komolyabb kihívást jelent, az igazán felkészült profi versenyzők pedig a hosszútávon tehetik próbára kitartásukat, erejüket, technikájukat, saját és – különösen esős nyár esetén – kerékpárjuk strapabírását.

Az elfáradt bicajosokat energiaital, ásványvíz, csoki, banán, keksz várja a frissítőpontokon, hogy legyen erejük a további kilométerekhez.

A rendezvényre ellátogatókat már szombaton is különböző programokkal (Specialized kerékpárok kipróbálása; közös bicajozás a versenyzőkkel, családtagjaikkal és minden más érdeklődővel az EuroVelo 11/A útvonalának egy részén; ingyenes strandolás) várják a szervezők, tehát izgalmas és tartalmas hétvégéje lesz annak, aki a Zempléni-hegység déli régiójába látogat július utolsó előtti hétvégéjén.

A rendezők szívesen várják támogatók jelentkezését is, hogy minél színesebbé, színvonalasabbá és tartalmasabbá tegyék a III. Zemplén Maratont.
hirdetés