Debrecen hírei

2013.02.22. 16:07

A pestieken átgázoltak, jöhet a Pécs

Noha előzetesen volt egy kis félsz a DVSE játékosaiban a BVSC-Zugló elleni bajnokijuk előtt, ez mit sem látszott a mérkőzésen, a debreceni vízilabdacsapat magabiztosan, 15–9-re verte fővárosi ellenfelét – így tartja ötödik helyét a pontvadászatban a Varga Tamás által irányított alakulat. Szombaton hazai közönsége előtt küzdhet egy újabb sikerért a Debrecen.

Noha előzetesen volt egy kis félsz a DVSE játékosaiban a BVSC-Zugló elleni bajnokijuk előtt, ez mit sem látszott a mérkőzésen, a debreceni vízilabdacsapat magabiztosan, 15–9-re verte fővárosi ellenfelét – így tartja ötödik helyét a pontvadászatban a Varga Tamás által irányított alakulat. Szombaton hazai közönsége előtt küzdhet egy újabb sikerért a Debrecen.A hatgólos csütörtök esti siker jó alap lehet a következő megmérettetésre, amire nem is kell sokat várni, hiszen a DVSE-nek szombaton ismét jelenése van: a cívisvárosiak 18 órától a nem túl acélos, 12. pozícióban lévő PVSK-Füszért együttesét látják vendégül a Debrecen Sportuszodában. A pécsiek elég rossz sorozatban vannak, legutóbb december 15-én tudtak nyerni, akkor a jelenleg utolsó előtt FTC Waterpolo együttesét győzték le 12-9-re, ami azt jelenti, nyolc meccs óta képtelenek győzni.

Simább volt

– Mindenki tartott a BVSC-től, mert a Vasas és a Szeged ellen is szoros meccset tudtak játszani a pestiek, mi pedig kissé meggyengültünk – kezdte Halek Márton, a hajdúságiak egyik ifjú pólósa. – A fent említett okokból kifolyólag még elszántabban ugrottunk a medencébe, nem akartuk, hogy veszélyben forogjon az ötödik helyünk. Szerencsére már az első negyedben megnyugtató előnyre tettünk szert, ami kitartott a mérkőzés végéig. Azt kell mondjam, szorosabb, nehezebb derbire számítottam én, és a többiek is, de azért nem bánom, hogy ilyen simán alakult.

Úgy tűnik, nem zavartak meg minket a csapat körül az utóbbi időben kialakult bonyodalmak, jól alkalmazkodunk a helyzethez, sőt, mindenki egyre jobban küzd a másikért, ha valakinek nem annyira megy, a többiek kisegítik – tudtuk meg a DVSE 12-esétől, akinek a BVSC-ben indult a pólókarrierje. – Tíz évesen ott kezdtem el vízilabdázni, két évet a felnőtt bajnokságban is szerepeltem, aztán kerültem Debrecenbe. Amikor először meccseltem új csapatom színeiben a régi ellen, az elég idegen és furcsa érzés volt, de azóta nem tulajdonítok ennek különösebb jelentőséget.

Ahol abbahagyták

Az a Pécs látogat a hajdúsági fővárosba a Vodafone Férfi Vízilabda OB I. 19. fordulójában, melynek jelenleg az a Kistamás Zsolt a leggólerősebb játékosa, aki tavaly még Halekékkal együtt küzdött. – Attól függetlenül, hogy a pécsiek most nem szerepelnek túl jól, nem szabad őket lebecsülni. Jó lövőik, rutinos kapusuk van, ott játszik Kistamás is, akivel nem is olyan rég még egy csapatban pólóztunk. Bízunk benne, a csütörtökihez hasonlóan sikerül ez a találkozó is – mondta Halek Márton, aki azt is elárulta, továbbra sincs sérültjük, így mindenki hadra fogható lesz szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!