Ildomos csipkedni magukat

A Kölcsey-védelem ezúttal a Vitka ellen próbál minél hatákonyabban zárni
A Kölcsey-védelem ezúttal a Vitka ellen próbál minél hatákonyabban zárni - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Pénteken női rangadóval nyitja a soros bajnoki fordulót, itthon játszik a Gyarmat és a Vasvári.


Rendhagyó módon, a pénteki (kezdés: 14.30) Kölcsey DSE-Nyíregyháza–Vitka megyei női rangadóval indul a kézilabda NB II. észak-keleti csoport hét végére kiírt programja. A Continental Arénában valóban kiemelt jelentőségű összecsapást vívnak a felek, mert bár a házigazda jelenleg hatodik a tabellán, hátránya csupán három pont a listavezető Ózd, kettő az aktuális ellenfelével szemben. Ráadásul a Hadobás-gárda egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a tabella első három pozícióját elfoglaló riválisokhoz képest. Vagyis, a különbség elhanyagolható, ami izgalmas csatát sejtet.
A táblázaton negyedik, egyébiránt címvédő Mátészalkai MTK másnap Bőcsőn zárkózhat feljebb – már, ha nyerni tud a középmezőnyhöz tartozó borsodi egylet otthonában.

Férfi fronton ugyancsak szombatra rendelték valamennyi találkozót a soros bajnoki körben. Legkorábban a Kisvárda indítja a hadműveletet, amely Hajdúnánáson szerepel. A harmadik pozícióba felkapaszkodott látogatók abszolút nem számíthatnak könnyed fellépésre, a fürdővárosiak ugyanis csak két ponttal gyűjtöttek kevesebbet, bravúr szükségeltetik tehát ahhoz, hogy jól süljön el a túra. A kilencedik Nádudvar otthonában lesz jelenése a momentán hetedik Nyírbátornak, a túra pedig szépen, főként eredményesen zárulhat. Erre esélyt kínál, hogy a hajdúságiak eleddig egyetlen alkalommal tudtak győzni, remélhetőleg nem most jutnak egyről a kettőre. Az ötödik Fehérgyarmat az éppen előtte állomásozó Hajdúböszörményt próbálja elkapni a szatmári katlanban (kezdés: 18 óra). Ez annál is inkább ildomos lenne, mivel a Falcsik-legénység a vetélytársak nagy részénélé több meccset teljesített, így az élcsoportban maradás érdekében sikerre ítéltetett.

A nyolcadik helynél feljebb vágyó Tiszavasvári azt a Hevest fogadja (kezdés: 18 óra), amely egyetlen diadalt mutathat fel – a sereghajtó Bőcsöt verte. Mindazonáltal a gyarmati oroszlánbarlangban döntetlent csikart ki korábban, ez azért figyelmeztető kell, hogy legyen, a Hadas-alakulat nem veheti félvállról ellenfelét.

KM-KTSporthírek


hirdetés