Illegális bevándorlás – Albán embercsempészeket fogtak el Békés megyében

Békéscsaba – Őrizetbe vett a rendőrség két albán férfit, aki hét iraki határsértőt csempészett Magyarországra Battonya térségében – tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton az MTI-t.

A rendőrség honlapján azt írták, a határrendészek pénteken Dombegyházon fogták el a 27 éves és a 28 éves albán állampolgárt, akik egy személygépkocsival hét iraki embert szállítottak.

Az iraki állampolgárok az egyik albán férfi segítségével illegálisan, a zöldhatáron keresztül gyalogoltak át Románia felől Magyarországra. A másik albán férfi, aki nem sokkal korábban az autójával a battonyai határátkelőn egyedül jelentkezett belépésre, már magyar területen felvette az utasokat, és társával együtt tovább akarta vinni őket.

A három iraki nőnél és a négy férfinál nem volt olyan érvényes okmány, amellyel Magyarországon tartózkodhattak volna, az idegenrendészeti eljárás során menekültstátust kértek.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az albán állampolgárokat embercsempészés bűntett gyanúja miatt őrizetbe vette.

Augusztus elején a Békés megyei határrendészek két pakisztáni férfit fogtak el, akik huszonhét migránst vezettek át a zöldhatáron Romániából Magyarországra. Az embercsempészek azóta előzetes letartóztatásba kerültek.

– MTI –
hirdetés