Sport

2014.09.17. 11:49

Feljebb léptek, bent is maradnának

Fehérgyarmat - A fehérgyarmati férfi asztalitenisz-csapat először szerepelhet az NB III-as bajnokságban.

Fehérgyarmat - A fehérgyarmati férfi asztalitenisz-csapat először szerepelhet az NB III-as bajnokságban.

Új színfoltja az NB III-as bajnokságnak a Fehérgyarmati VSE férficsapata. A szatmáriak az elmúlt évben, a megyei csapatbajnokságban elért eredményükkel ugyan nem szereztek jogot az osztályváltásra, de a felkérésre nem mondhattak nemet, így a városnak először van NB-s pingpongcsapata. És ugyan az FVSE két vereséggel kezdett az NB III Alföld-csoportjában, a folytatást illetően azért derűlátóak a csapatnál.

Öregbítik a város hírnevét

– Asztalitenisz szakosztályunk öt éve alakult a Fehérgyarmati Városi Sportegyesületen belül a sportágat kedvelő baráti kör tagjaiból – indította a történetet a kezdetektől Kereszti Lajos szakosztályvezető. – Azóta folyamatosan két csapattal versenyeztünk a megyei bajnokságban, több-kevesebb sikerrel. Az NB III-as szerepvállalásunk sokak számára biztos meglepetés, de nem alaptalan, a megyei szövetség felkérését örömmel elfogadva neveztünk be a nemzeti bajnokság harmadik vonalába. Elsősorban városunk sporthírnevének öregbítése motivált, hiszen Fehérgyarmatnak még nem volt a bajnokságban asztalitenisz-csapata, másrészt játékosaink megbecsülése, elismerése, valamint a tapasztalatszerzés reménye állt döntésünk hátterében. Célunk természetesen a kiesés elkerülése, amihez minden feltétel adott szakosztályunkban. Fő támogatónk a városi önkormányzat, de már akadnak segítőink is. Minden lehetőséget megragadunk forrásaink bővítéséhez.

Lássuk, egyelőre mennyire tűnik rendezettnek a háttér, mi szükséges ahhoz, hogy az egyesületen belül tartósan ezen a szinten maradjon az asztalitenisz-csapat.

Fiatalok: üde színfolt

– Szakosztályunkban egyelőre ingyen lehet pingpongozni – folytatta Kereszti Lajos. – Köszönet illeti a helyi Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola vezetését, hogy versenyzésre alkalmas, ideális teremben gyakorolhatunk és rendezhetjük bajnoki mérkőzéseinket. Eszközellátottságunk megfelelő, amit persze folyamatosan szükséges karbantartani és fejleszteni. Szakosztályunkban üde színfoltként vannak jelen általános iskolás kortól a fiatalok, akik már több megyei rendezésű versenyen is szereztek érmes helyezést. Több fiatal rendszeresen szerepel bajnoki meccseinken is. Továbbra is örömmel, szívesen fogadjuk edzéseinken az asztaliteniszt kedvelő fiatal és idősebb korosztályt, attól függetlenül, hogy tudnak-e már játszani, vagy csak szeretnének megtanulni.

Ehhez egy kis mankó: a gyarmatiak keddi és pénteki napokon edzenek szervezett keretek között, a foglalkozások 18 órakor kezdődnek. Hazai mérkőzéseit mindkét, tehát az NB III-ban és a megyei bajnokságban szereplő csapat is vasárnap délelőtt rendezi, amelyekre abban a reményben várják a szurkolókat, hogy segítségükkel az NB III-as legénység kiharcolja a bennmaradást.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!