Helyi közélet

2015.06.29. 19:30

Lóhalálában nagy sikert aratott a vágta Dögében

Döge - Molnár Attila a felnőttek, Nagy Ádám a „kicsi huszárok” között nyert.

Döge - Molnár Attila a felnőttek, Nagy Ádám a „kicsi huszárok” között nyert.

A kisvárdai és a dögei önkormányzat, valamint az Ameko Lovas Sport és Szabadidő Egyesület közös szervezésében rendezték meg a Nemzeti Vágta előfutamát, a Nyírségi Vágtát.

Az I. Szabolcsi Lovasfesztiválnak az újonnan kialakított, frissiben átadott 1200 méteres galopp pálya adott otthont a dögei Ameko Lovasklubban. A celeb fogathajtóversenyt dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter nyerte, akinek a trénere Lázár Vilmos világbajnok volt.

A Nyírségi Vágtára a lovasok különböző kategóriákban nevezhettek. A fogathajtók viadalán végül Vass Szabolcs diadalmaskodott. A Kishuszár verseny aranyérmese Nagy Ádám, a felnőtt kategória győztese Molnár Attila lett, akik jogot szereztek arra, hogy részt vegyenek a majdan a Nemzeti Vágtán, a Hősök terén. A nagy érdeklődéssel kísért lovasfesztivált koncertek színesítették, a rendezvény hajnalig tartó utcabállal zárult.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában