Sport

2014.05.11. 16:59

Ellenálltak napsütésnek, szélnek és az esőnek is

Nyíregyháza - A nyíregyháziak debreceniekkel alkotott közös csapata nyerte meg az atlétikai csapatbajnokság keleti elődöntőjét.

Nyíregyháza - A nyíregyháziak debreceniekkel alkotott közös csapata nyerte meg az atlétikai csapatbajnokság keleti elődöntőjét.

A csapatbajnokság kétnapos, keleti elődöntőjének szombati versenynapján ideális időben versenyezhettek a résztvevők, vasárnap viszont leszakadt az ég. A lényeget azonban egyik körülmény sem takarta el: a közös debreceni és nyíregyházi csapat megnyerte a verseny, így csoportelsőként került a szeptemberi országos döntőbe.

Ha csak a nyírsulisok eredményeit nézzük, a hazaiak nyolc egyéni sikert arattak és két váltóelsőségből is kivették a részüket. A szombati napsütésben a nyíregyháziak közül megnyerte a maga versenyszámát Helebrandt Máté (10 km gyaloglás), Ónodi Dávid (100 m), Bakosi Péter (magas) és Palásti Luca (400 m), egyéni csúccsal lett második Vígvári Szabolcs (400 m) és Lesku Norbert (távol), ugyancsak élete eddigi legjobbjával végzett a harmadik helyen Tasi Tibor Dávid (400 m).

A vasárnapi aranyesőt a kalapácsvető Aradi Stefánia nyitotta, ő olyan versenyzőt győzött le, aki pénteken még a dohai Diamond Leaugue-viadalon szerepelt, és lett bronzérmes. Igaz, a szegedi színekben szereplő Márton Anitának a súlylökés a fő versenyszáma (a diszkoszvetéshez hasonlóan meg is nyerte), de a csapatbajnokság fontosságát mutatja: alvás nélkül repült haza, hogy másnap már Nyíregyházán versenyezhessen.

Ónodi vasárnap kétszázon duplázta meg elsőségei számát, Palásti ugyan nyolcszázon második lett, de a cudar körülmények ellenére egyéni csúcsot ért el. Hármasugrásban Pál Robinnál, Szikszai Róbert távollétében pedig diszkoszvetésben Káplár Jánosnál nem volt jobb a mezőnyben. Miként a DSC-SI-Nyírsuli néven induló formációnál sem!

(Az eredmények a kelet.hu oldalon és a Kelet-MAgyarország 2014. május 12-i számában.)


A Nyírsuli diszkoszvetője ott lehet a zürichi Európa-bajnokságon, az itthon maradottak a debreceniekkel kiegészülve fölényesen vezetnek a csapatbajnokság elődöntőjében. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!