Illegális bevándorlás – Elindult a rendőrség határvadász-toborzó Facebook-oldala

Budapest – Elindult szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) határvadász-toborzó Facebook-oldala. Az illegális migrációs nyomás növekedése miatt a kormány augusztus 10-én döntött arról, hogy háromezer új rendőrrel növelik a határvadászszázadok létszámát.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szeptember elsején kezdi meg a toborzást a rendőrség a többi között a megyei és a járási kormányhivatalok, valamint a pályaorientációs iskolák bevonásával, de felhasználják a közösségi média nyújtotta lehetőségeket is.

Az ORFK szerda délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy elindult a határvadászok toborzására létrehozott rendőrségi Facebook-oldal, az érdeklődők a https://www.facebook.com/hatarvadaszkepzes címen tájékozódhatnak és tehetik fel kérdéseiket a képzésről. Emellett a már korábban elindult https://twitter.com/police_hu oldalon is találhatnak információkat.

A rendőrség a 06-80-203-983-as, ingyenesen hívható telefonszámon is tájékoztat a határvadászképzésről.
Mindezeken túl a rendőrség internetes oldalán egy új aloldal is megjelent szerdán, a http://www.police.hu/a-rendorsegrol/hatarvadasz-kepzes címen az érdeklődők megtalálják a pályázati felhívás teljes anyagát, a jelentkezési lapot, a szükséges dokumentumok listáját, valamint a kizáró okokat is.

– MTI –
hirdetés