Illegális bevándorlás – Előzetes letartóztatásba került Romániában három embercsempészettel gyanúsított magyar állampolgár

Kolozsvár – A Szatmár megyei törvényszék előzetes letartóztatásba helyezte azt a három magyar és egy román állampolgárt, akiket embercsempészés gyanújával vettek őrizetbe a román határrendészek szombaton a Szatmár megyei Óvári (Oar) térségében.

Az őrizetbe vett személyek harmincnapos előzetes letartóztatásáról a törvényszék szóvivője tájékoztatta hétfőn az MTI-t.

A határrendészet vasárnap közölte honlapján, hogy a román-magyar államhatár szomszédságában fekvő Óvári térségében szombaton este öt iraki állampolgárságú személyt tartóztattak fel, akik a zöld határon próbáltak Magyarországra jutni. A határrendészet közlése szerint a három felnőttet és két gyermeket a határ közelébe két gépkocsi szállította, amelyekben három magyar és egy román állampolgár is utazott.

Az iraki állampolgárokat – akik korábban Romániában menedékért folyamodtak – tiltott határátlépés kísérlete miatt állították elő, a gépkocsikban talált magyar és román állampolgárokat embercsempészet gyanújával vették őrizetbe.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés