Illegális bevándorlás – Halálra késeltek egy bevándorlót a szerb-magyar határ közelében

Akt.:
Királyhalom, 2015. július 27. Eldobott gumikesztyűk és kötszercsomagolás egy gyümölcsösben a szerb-magyar határ melletti Királyhalmon (Backi Vinogradi), ahol késelésben meghalt egy afganisztáni bevándorló, két másik pedig megsebesült 2015. július 27-én.
Királyhalom, 2015. július 27. Eldobott gumikesztyűk és kötszercsomagolás egy gyümölcsösben a szerb-magyar határ melletti Királyhalmon (Backi Vinogradi), ahol késelésben meghalt egy afganisztáni bevándorló, két másik pedig megsebesült 2015. július 27-én. - © MTI Fotó: Molnár Edvárd
Belgrád, 2015. július 27., hétfő (MTI) – Egy afganisztáni bevándorló meghalt, két másik pedig megsebesült hétfőn a szerb-magyar határ melletti Királyhalmon (Backi Vinogradi) történt késelésben – közölte a szerb belügyminisztérium.

A belügyi tárca tájékoztatása szerint a dulakodás a hajnali órákban tört ki két bevándorlócsoport között.

Katona Róbert polgármester az MTI tudósítójának telefonon elmondta, hogy a helyszínen már nincsenek bevándorlók, “mindenki összepakolt, nincs ott senki”. Az incidens egy királyhalmi gyümölcsösben történt, néhány száz méterre a helyi temetőtől.

Az elkövetőkről egyelőre semmit nem lehet tudni, a hatóságok későbbre ígértek bővebb tájékoztatást, a helyszínelés még mindig tart.

Királyhalom polgármestere telefonon beszélt a szomszédos, magyarországi Ásotthalom polgármesterével, Toroczkai Lászlóval, aki szintén a helyszínre utazott.

A szabadkai Pannon RTV Királyhalmon tartózkodó munkatársai megerősítették: Toroczkai László a helyszínen járt és beszélt a rendőrökkel, majd közölte, az elkövetők valószínűleg már átjutottak a határon Ásotthalom irányába. A Pannon RTV emellett úgy értesült, hogy a két sebesült bevándorlót a szabadkai kórházban ellátták, majd elengedték.

A hatóságok és a menekültügyi illetékesek korábban közölt becslései szerint naponta több mint ezer illegális bevándorló próbál meg átjutni a szerb-magyar zöldhatáron.

– MTI –
hirdetés