Illegális bevándorlás – Horvát média: újabb feszültség az osztrák-szlovén határon

Zágráb, Ljubljana – Csütörtök délután ismét kiéleződött a helyzet az osztrák-szlovén határon: a horvát Nova TV arról számolt be, hogy a migránsok áttörték az osztrák rendőrkordont a szlovéniai Sentiljnél.

A Sentilj-Spielfeld határátkelőnél több ezer ember torlódott fel, akik reggel óta arra várnak, hogy átléphessenek Ausztriába. A tömegben a délután folyamán többször is verekedést tört ki. A kordont éppen akkor törték át a migránsok, amikor odaért az osztrák rohamrendőrség – tájékoztatott a Nova TV helyszínen tartózkodó tudósítója.

A menekültek megpróbálták átdobni a gyerekeket a kétméteres kerítésen, majd tömegesen másztak át a kordonokon. Hirtelen nagy lett a zűrzavar, pánik tört ki, a gyerekek sírtak, óriási volt a kiabálás és többen össze is verekedtek. A rendőrség és a katonaság megpróbált rendet teremteni. Azok, akik átmásztak a kerítésen, ott állnak az osztrák oldalon és nem tudják, mit tegyenek. Sok család így szétszakadt, egyesek az osztrák, míg családtagjaik a szlovén oldalon maradtak – jelentette a horvát Nova TV.

Osztrák, illetve szlovén források minderről az esti órákig nem számoltak be.

– MTI –
hirdetés