Illegális bevándorlás – Kósa: folytatódik az aláírásgyűjtés a kvóta ellen

Budapest, 2016. január 15. Fónagy János (háttal), Kövér László, az Országgyűlés és az országos választmány elnöke, Kubatov Gábor, a párt alelnöke, Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője és Nagy Gábor Tamás, a mandátumvizsgáló bizottság elnöke (b-j) a párt országos választmányának ülésén a Polgárok Házában, Budapesten 2016. január 15-én.
Budapest, 2016. január 15. Fónagy János (háttal), Kövér László, az Országgyűlés és az országos választmány elnöke, Kubatov Gábor, a párt alelnöke, Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője és Nagy Gábor Tamás, a mandátumvizsgáló bizottság elnöke (b-j) a párt országos választmányának ülésén a Polgárok Házában, Budapesten 2016. január 15-én. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – Folytatódik a Fidesz aláírásgyűjtése a kötelező betelepítési kvóta ellen – közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypárt országos választmányának pénteki ülésén, Budapesten.

Tájékoztatása szerint eddig 1,8 millióan írták alá a tiltakozást. Ez szerinte azt mutatja: az emberek elsöprő többsége támogatja a kormányt a kvóta elleni küzdelemben.

Kósa Lajos a választmányi ülésen kifogásolta, hogy a szocialista és liberális ellenzéki pártok nem támogatják azt az alkotmánymódosítási javaslatot, amely alapján önálló tényállás lenne az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet, és ilyen helyzetben a honvédség segíthetné a rendőrség munkáját.

Ezek az ellenzéki pártok “teljesen nyilvánvalóan bevándorláspárti politikát folytatnak”, ezt az alkotmánymódosítás ellenzésével is kimutatták – mondta. Hozzátette: “úgy beszélnek önkényuralmi rendszer kiépítéséről, hogy nem vették észre: Franciaország szocialista kormánya rendkívüli állapotot hirdetett terrorveszély miatt. (…) Ezek szerint akkor Franciaországban is tombol az önkényuralom”.

Ha most ők, a szocialisták és liberálisok lennének kormányon, “a budapesti szilveszter úgy sikerült volna valószínűleg, mint a kölni” – fogalmazott Kósa Lajos, utalva a németországi molesztálásokra, amelyekről az európai média – mondta – “hosszú-hosszú ideig” hallgatott.

Kölnnel kapcsolatban azt is megjegyezte, “ma már oda jutottunk”, hogy a kölni polgármester azt tanácsolja a város lakóinak, ha lehet, este ne menjenek utcára, vagy ha mégis, csoportosan tegyék és tartsanak egy-másfél méter távolságot.

“Ma már mindenki látja: nem arról kellene beszélni, hogy lassítsuk az illegális bevándorlást, hanem arról, hogyan védjük meg a határokat, Európát, az érdekeinket, a biztonságunkat, a nyugalmunkat, a gyermekeink, az asszonyaink nyugalmát” – mondta Kósa Lajos, aki szerint az illegális bevándorlás jelentős biztonsági kockázatot jelent, a sikeres integrációs modellt pedig hazugságnak nevezte.

A frakcióvezető sajnálatosnak tartja, hogy az Európai Unió vezetése “még mindig nem ébredt fel”, noha az európai terrorizmus egyik fő fészke éppen Brüsszel egyik kerületében található.

A kvóta elleni aláírásgyűjtést addig kell folytatni, amíg nem sikerül megértetni a brüsszeli döntéshozókkal, hogy rossz állásponton vannak – zárta szavait Kósa Lajos.

– MTI –
hirdetés