Illegális bevándorlás – M1: összecsaptak a migránsok a görög rendőrökkel Szalonikiben

Budapest – Összecsaptak a migránsok rendőrökkel szombat délután a szaloniki menekülttáborban – jelentette Muci Attila, az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója.

A tudósító elmondta, a rohamfelszerelésben felsorakozott rendőröket kövekkel kezdték dobálni a migránsok, erre a rendfenntartók könnygázgránátokkal válaszoltak. Az összecsapásra akkor került sor, amikor a migránsok megpróbálták elhagyni a tábort; a migránskaraván – a tudósító információi szerint – Észak-Macedónia, aztán Szerbia felé akart elindulni. Mivel az észak-macedóniai határ mintegy 60 kilométerre található a szaloniki tábortól, így a migránsok másfél-két nap alatt odaérhetnének – fűzte hozzá.

Muci Attila korábban azt mondta, a görög hatóságok arról tájékoztatták a migránsokat, hogy csak a táborba, a befogadó helyekre és az általuk bérelt lakásokba engedik őket, de az országot nem hagyhatják el. A helyi rendőrség ellenőrzőpontokat állított fel, s nem engedik tovább azokat, akik nem rendelkeznek belépővel a táborba. Erre azért volt szükség, mert így akarják megakadályozni, hogy a tömeg tovább nőjön.

– MTI –
hirdetés