Illegális bevándorlás – Negyven ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt

Szeged – Negyven ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság az előző héten – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság öt vádlottra – akiket nem sokkal korábban már határzár tiltott átlépése miatt kiutasított az országból – felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Egy terheltet hat, négyet négy hónap börtönre ítélt, a szabadságvesztés végrehajtását pedig mindannyiuk esetében két évre felfüggesztette, emellett három, illetve két évre kiutasította őket Magyarország területéről.

A bíróság harminc másik vádlottat egy, négyet kettő, egyet három évre kiutasított Magyarország területéről.
A magukat török, Srí Lanka-i, koszovói, albán, illetve szíriai állampolgárságúnak valló vádlottak a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt átbújva léptek illegálisan magyar területre.

A bíróság ítéleteit a vádlottak és védőik tudomásul vették, így azok jogerőre emelkedtek. A terheltek nem kérték az írásba foglalt ítélet anyanyelvükre fordítását.

A szóvivő kitért arra, hogy az elmúlt héten a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra kilenc menekültügyi kérelemmel kapcsolatos beadvány érkezett, amelyek közül hármat elutasított a bíróság, három ügy hatályon kívül helyezéssel, kettő megszüntetéssel, egy egyéb módon fejeződött be.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés