Helyi közélet

2015.01.02. 10:11

Migránsokat állítottak elő Mátyusban

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2014. január 1-én történt rendőrségi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2014. január 1-én történt rendőrségi eseményeiből.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai 2015. január 1-jén Ilk belterületén igazoltatták V. Mária Magdolna 38 éves vásárosnaményi lakost. Az ellenőrzés alatt kiderült, hogy a nő ellen a Nyíregyházi Járásbíróság lopás bűncselekmény elkövetése miatt elfogatóparancsot adott ki. A rendőrök a nőt elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, majd értesítették a körözést kibocsátó hatóságot.

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2015. január 1-jén egy mátyusi buszmegállóban igazoltattak két személyt. A férfiak a rendőri intézkedés során szír állampolgároknak vallották magukat. A külföldiek a jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért a járőrök előállították őket a kirendeltségre. A határrendészek a külföldiekkel szemben idegenrendészeti eljárást indítottak és meghallgatták őket. Kiderült, hogy a szír állampolgárok Magyarország területére Ukrajna felől illegálisan, a zöld határon át érkeztek. A migránsok az idegenrendészeti eljárás alatt menekültstátuszt kértek. Az ügyben a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja le.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában