Nyíregyháza hírei

2015.03.19. 17:53

Debütál a Múzeum Rock Band

Nyíregyháza - A rocklegendák mellett saját dalokkal ízesítik az ingyenes szombat esti koncertet.

Nyíregyháza - A rocklegendák mellett saját dalokkal ízesítik az ingyenes szombat esti koncertet.

A legalább harmincas éveiket taposó olvasóink minden bizonnyal emlékeznek még azokra a magyar rockdalokra, slágerekre, amelyeket még walkman-en, később discman-en hallgattunk, gondoljunk csak például a Bikini és Edda örökzöldekre.

Ezt a világot idézi fel megújult zenei köntösben első fellépésén a nyíregyházi Múzeum Rock Band zenekar március 21-én 20 órától a Szent István utca 20. szám alatt található Mustárházban.

Tóth Péter, a zenekar frontembere elmondta: jó néhány fiók mélyéről elővett és „leporolt” saját szerzeménnyel is ízesítik a Mustárházba meghirdetett ingyenes koncertet, amelyet még a Fortress együttes énekeseként jegyzett. – A Fortress zenekartól 2008-ban köszöntem el, nem sokkal ezután az együttes feloszlott.

– A saját dalok a fiók mélyére kerültek, s több mint 7 éve nem hangzottak el egyetlen koncerten sem. Tavaly megkeresett az egykori Fortress basszusgitárosa, Molnár Béci, akivel jót nosztalgiáztunk, és sokat viccelődtünk azon, hogy az egykori rajongóink immár retro korszakként emlegetik a zúzós éveket. Az utolsó szikra az újrakezdéshez az volt, amikor egy közösségi oldalon viszont láttuk a régi reklámpólónkat, és elolvastuk rég nem látott barátaink hozzászólásait.

Új név, új tagok

– Úgy éreztük, tartozunk nekik, nektek legalább még egy koncerttel, de megújult felállásban. Szombat este így debütál a Múzeum Rock Band: a doboknál Kovács Jani, a billentyűk mögött Dankó Pál foglal helyet, a gitárokat Molnár Béci és Csiky Nándor nyúzza majd, én pedig énekben idézem meg a rock klasszikusokat – együtt, veletek!

– A formáció neve utal a csapat értékmentő célkitűzésére is: nem hagyjuk feledésbe merülni a magnókazettás korszak legendás hazai rockzenéit és a leporolt-újrafényezett saját dalokat sem. Minden régi és új barátunkat várjuk a koncertre, beleértve a Kelet szerkesztőségének tagjait is! – mesélte Tóth Péter énekes.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!