Sport

2015.05.20. 13:11

Az arany megvan, egy bronzra még várni kell

Nyíregyháza - A serdülő diszkoszvető lánycsapat bajnoki címet szerzett, az ifi súlylökők medálja még útban van...

Nyíregyháza - A serdülő diszkoszvető lánycsapat bajnoki címet szerzett, az ifi súlylökők medálja még útban van...

A hagyományokat hűen folytatva diszkoszvetésben szerzett első helyezést a Nyíregyházi Sportcentrum a serdülő és ifjúsági ügyességi valamint gátfutó csapatbajnokságban. A serdülő lányok végeztek az élen Pinhasov Mirjam, Tankó Dorina, Kiss Virág, Antal Enikő és Palcsák Barbara összetételben. A versenyzők edzői: Oroszi István, Dorka Zoltán, Kerekes László és Cserpák Róbert.

A dobó szakág szereplésére az volt jellemző, hogy ahanyas szám állt a dobogó egy-egy fokán, annyiszor álltak fel rá a sportcentrumosok, hiszen a bajnoki cím mellett két arany és három bronz született. Illetve ez így nem teljesen igaz, hiszen az ifjúsági lány súlylökőknek a harmadik helyezésük ellenére az eredményhirdetéskor nem jutott szerep, mert a szervezők elszámolták az eredményüket, és csak az érintettek reklamálása után derült ki, hogy a nyíregyháziak két centivel jobb átlageredményt értek el, mint a bronzérmesnek vélt kecskemétiek. Addigra persze a KARC versenyzői már hazautaztak, ám a szövetség elöljáróinak ígérete szerint utólag megkapják az érmeket a nyíregyháziak.

Az ugró szakág két ezüsttel vette ki a részét a sportcentrumos éremtermésből: a serdülő fiúk távol- és ötösugrócsapata végzett a második helyen a székesfehérvári megmérettetésen.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország május 21-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!