Hajdú-Bihar

2013.05.17. 13:31

Pünkösd után szervizútra terelik a buszokat a Nagyállomásnál

A 2-es villamospálya-építés miatt átalakul a buszközlekedés a Debrecenben.

A 2-es villamospálya-építés miatt átalakul a buszközlekedés a Debrecenben.Eredetileg öt ütemben alakították volna ki a 2-es villamospálya-építése miatti forgalmi változásokat a Petőfi téren, ám az ismert okok miatt összecsúsztak az ütemek, a kivitelezőket hajtja a december 20-i határidő, így a tervezetnél lényegesen nagyobb „felfordulást” okoznak a munkálatok az autóbusz közlekedésben.

Mint az a DKV Zrt.-nek a változásokról tartott pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott, a szerdától életbe lépő forgalmirend-változás összesen mintegy 50 ezer embert érint naponta. A leglényegesebb tudnivaló, hogy a Nagyállomás elé csak az autóbuszok fordulhatnak be, a 2-es Posta és az állomás előtti megállókat pedig áthelyezik az érkezési oldal felőli részre.

A beruházás kivitelezője, az ATK Konzorcium Kft. ügyvezetője, Sztermen Péter arról tájékoztatta a sajtót, hogy a Petőfi téri közműkiváltások várhatóan június végéig tartanak, amikortól pedig a villamosközlekedés fog szünetelni augusztus 25-ig, hogy a szükséges pályaépítési munkákat el tudják végezni.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!