Illegális hús Budaörsön

70 tonna illegális húst találtak az állatorvosok egy budaörsi raktárban. A legfőbb gond az volt,hogy hiányzott a jelölés, a lefoglalt áru egy részének azonban már lejárt a szavatossága, mégis feldolgozásra várt.

A telepen raktároztató cég üzleti kapcsolatban van azzal a vállalkozással, amelyik Pomázon tárolt húst.

Pomázon 6,5 tonna, Nagyigmándon 10 tonna, Budaörsön a múlt héten 30, ezen a héten pedig újabb 70 tonna illegális húst találtak az állatorvosok. Mindezt két hét alatt -miután a Pomázon raktároztató cégről kiderült, hogy illegális húsokat tároltat.

A budaörsi telephelyen egyébként nem tudták, hogy mit tárolnak. A raktároztató cég fizetett a tárolásért. A telephelyen pedig azt nem kell ellenőrizni, hogy a termékek honnan származnak.

A budaörsi raktárban ugyanolyan húsokat raktároztak, mint a Pomázon. A budaörsi raktárba a pomázi húsok lefoglalása után jutottak el az ellenőrök.

“A pomázi raktárban, illetve a budaörsi raktárban most lefoglalt áru tulajdonosi köre, és a cégek egybeesnek. Mindegyiknél ugyanazokat tapasztaljuk. Illegális termékek, rossz jelölésekkel” – mondta Dr. Virsinger György, Pest Megyei Főállatorvos.

A húsok eredetét a raktároztató cégek továbbra sem tudták igazolni. Így azt még mindig nem lehet kizárni, hogy a húsok külföldről érkeztek Magyarországra. Az biztos, hogy a húsok hűtőházakba kerültek, onnan pedig húsfeldolgozókhoz. Nem csak Pest megyébe jutott az illegális húsokból, hanem az országban szinte mindenhova – Zala, Szolnok, Pest és Komárom-Esztergom megyébe és Budapestre is. Az RTL információi szerint most is lehet hűtőházakban olyan illegális hús, ami feldolgozásra vár.
hirdetés