Illegális szemétlerakó és kóbor kutyák keserítik meg a Huszár-telepen élők mindennapjait

Akt.:
Már nem sokáig bántja a szemet a szemét
Már nem sokáig bántja a szemet a szemét - © Fotó: olvasónktól
Nyíregyháza – Tizennégy lakos aláírásával érkezett lakossági panasz szerkesztőségünkhöz. A Huszár-lakótelephez közeli Orgona utcai ingatlanra hívták fel a figyelmet, amit illegális szemétlerakónak használnak. „Az elhanyagolt ingatlanban kóbor kutyák tanyáznak. Szeretnénk, ha rendet tennének!”

A héten felszámolják

A NYÍRVV Nonprofit Kft.-től az alábbi reagálást kaptuk:

„A Huszár-lakótelepen az illegális szemétlerakás és a kóbor kutyák régóta visszatérő problémát jelentenek. Az állategészségügyi telep munkatársai rendszeresen bejárják a környékét. Ebben az évben a hét alkalom során ötször fogtak be és szállítottak el utcán kóborló ebeket. A napokban ismét kivonulunk a Huszár-lakótelepre emiatt.

Társaságunk folyamatosan figyelemmel kíséri, és intézkedik a közterületen és az üres lakások udvarán lévő szemét elszállításáról.

A lakosok elmondása szerint nemcsak a telepen élő bérlők, hanem idegenek is ide hordják a szemetüket. A Huszár-lakótelep területén található illegális hulladékot gépi erővel szedi össze és szállítja el társaságunk ezen a héten.

Az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően megújul a Huszár-lakótelep egy része. Többek között lakásokat újítanak fel, járdákat, utakat építenek, új közösségi tereket alakítanak ki, fejlődik a térfigyelőkamera-rendszer és a közvilágítás” – áll a közleményben.

KM
hirdetés