szon-sportoldal

2011.03.22. 12:38

Alfie-nak és Adélnak nincsen párja

<p>Técsy Attila két lóval az élen végzett és Asztalos Sándorral együtt egy bronzot is szerzett a díjugrató fedett pályás magyar bajnokságon és a korosztályos döntőben.</p>

Két korosztályos bajnoki arannyal és egy felnőtt egyéni bronzéremmel gazdagodott a Nyíregyházi Főiskola SE a budapesti Nemzeti Lovardában megrendezett díjugrató fedett pályás magyar bajnokságon és a korosztályos döntőben.
A négynapos viadalon és 5 és 6 éves, az utánpótláskorú (7-8 éves) lovak valamint a felnőtt egyéni kategóriában álltak starthoz a megyebeli lovasok. Közülük Kis István (Nyírségi LTE) Ex und Hup nyergében, az 5 éves lovak kategóriájának elődöntőjében ért el harmadik helyezést, míg Asztalos Sándor (Dzsentri LK) Ludwig nevű lován lett harmadik a 6 éves lovak döntőjében.

Az is kiderült, hogy az idei fedett pályás szezon legjobb 6 éves lova Alfie, a legjobb utánpótláskorú négylábúja pedig a Mártha József tulajdonában lévő Adél lett – mindkét paripát Técsy Attila, a Nyíregyházi Főiskola SE versenyzője ülte meg. A maga korosztályában mindkét ló egyedüliként ért el hibátlan teljesítményt az elő- és a középdöntőben valamint a fináléban is – méltán kivívva a szakma elismerését. A négynapos országos bajnokság záróakkordjaként, a felnőtt fedett pályás országos bajnokság döntőjében Técsy Attila Peron nyergében szerzett egyéni bronzérmet.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!