Ilyen egy igazi futsalünnep nyírgyulaji módra

Akt.:
Ilyen egy igazi futsalünnep nyírgyulaji módra
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyírgyulaj – Lovas Norbert együttese – telt ház előtt – legyőzte a Ferencvárost.


A Fradi az Fradi. Minden sportágban kisebbfajta ünneppel ér fel a zöld-fehérek látogatása, ezt most a Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata „élvezhette ki”. Persze, nem holmi bulimeccsre látogattak a nyírbátori sportcsarnokba a fővárosiak, bajnoki pontokért hadakoztak a felek. A házigazdák a frissen igazolt ukrán duót, a huszonhat esztendős Makszim Szkorovot (ő be is állt), valamint a huszonkét éves Alekszandr Slivcsenkót egyaránt nevezték a találkozóra, amelyet – telt ház előtt – felettébb lendületesen kezdtek. Mindennek jótékony következtében két gólt rámoltak be az első félidőben, amire nem érkezett válasz a túloldalról.

Ugyanakkor ebben a sportágban a 2–0-ás előny minden, csak nem életbiztosítás. Volt már példá rá elég, hogy akár egy perc leforgása alatt tetemes hátrány is ledolgozgató, és lám, hiba vezetett a folytatásban már 3–0-ra a Gyulaj, a Ferencváros minimálisra szűkítette a különbséget. Az FTC az utolsó percekben kockáztatott, vészkapus játékra állt át, a létszámfölényt azonban nem tudta egyenlítésre „váltani”, a Lovas-legénység kiharcolta a győzelmet.

– Nagyon színvonalas mérkőzést játszottunk a Fradival, érzésem szerint megérdemelten tartottuk itthon a három pontot, a fiúk megfelelő hozzáállást mutattak, ráadásul jó teljesítménnyel rukkoltak elő – taglatla a történteket Lovas Norbert, a Nyírgyulaj játékos-edzője.

Futsal: NB I.

15. forduló

Nyírgyulaj KSE–Ferencváros 3–2 (2–0)

Nyírbátor, 350 néző, v.: Takács I., Szűcs L.

Nyírgyulaj: Pallai – Angyalos A., Sánta J., Nagy I., Siska G. Csere: Opre R. (kapus), Szlivcsenko, Szabó Á., Tóth B., Kerti L., Gömze A., Skorov, Vass O., Sárga Zs. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Andorka K. (öngól), Angyalos A., Nagy I., illetve Karacs, Vattamány.

További eredmények: DEAC–Dunaferr 2–3, Haladás–Bőny 4–3, Veszprém–Berettyóújfalu 0–0. A Rába ETO–Aramis mérkőzés lapzárta utzán ért véget.

Az állás: 1. Berettyóújfalu 34 pont, 2. Győr 32, 3. Haladás 29, 4. Dunaferr 28, 5. Nyírgyulaj 22, 6. Veszprém 20, 7. Ferencváros 16, 8. DEAC 12, 9. Aramis 11, 10. Bőny 9.

Címkék: , ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés