Ilyen, ha a csajok focimeccset néznek!

Önkívületben a magyar sportlövő hölgyek az osztrákok elleni meccs után, balról: Miskolczi Julianna, Csonka Zsófia és Tobai-Sike Renáta
Önkívületben a magyar sportlövő hölgyek az osztrákok elleni meccs után, balról: Miskolczi Julianna, Csonka Zsófia és Tobai-Sike Renáta - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – A Franciaországban edzőtáborozó sportlövők nemzeti színűre festett arccal szurkoltak a magyar válogatottnak.

A hónap elején Nyíregyházán edzőtáborozott az olimpiai kvótával rendelkező magyar olimpiai válogatott egy része. A csapat aztán Franciaországba ment, ahol óhatatlanul is belecsöppent a labdarúgó Európa-bajnokságot övező miliőbe. Tobai-Sike Renáta a Kelet-Magyarországhoz eljuttatott élménybeszámolójából kiderül, hogy milyen élményekkel is gazdagodtak az Eb által odakint – majd itthon.

– Egy hetet töltöttünk Volmerange-Les-Mines-ben, az észak-francia kisvárosban – kezdte a világbajnoki bronzérmes pisztolyos. – Olimpiai edzőtáborozáson vettünk részt, tizennégy ország olimpikon lövői készültek együtt Rióra. Ezt fűszerezte az akkor kezdődő foci Európa-bajnokság. Az edzések után siettünk vissza a szállodába, hogy követni tudjuk a meccseket. Már a nyitómeccs óriási élmény volt, mert az egész város Eb-lázban égett, még a pincérlány arcán is francia zászló színei díszelegtek. Csak néhány napot kellett várni arra, hogy mi is magunkra pingálhassuk a magyar nemzeti színeket, és úgy szurkoljunk a mieinknek.

Az egész szálloda tőlünk volt hangos, ilyen ha a csajok focimeccset néznek! Kettő null ide, és ereszd el a hajam! A hazaérkezésünkkor a Liszt Ferenc repülőtér a visszatérő magyar szurkolók révén visszhangzott a „Ria, ria, Hungária” rigmustól, és a „Ki a jobb? Magyarok!” kérdezős-felelgetőstől. Belecsöppentünk egy kis spontán ünneplésbe, ami nagyon szeretnivaló pillanat volt. Foci Eb, olimpia, sport… Hihetetlen érzés ez a szeretet ami körülveszi a sportolókat ilyenkor. Büszke vagyok, hogy hamarosan a magyar melegítőben állhatok lőállásba Rióban és rengeteg ember fog nekünk szurkolni! Hajrá, magyarok!
hirdetés