Ilyenkor lehet a legnagyobb bukfenc

A tuzséri kapus, Félegyházi Viktor aligha fog unatkozni, ezúttal a nyírgyulaji csapat ellen jeleskedhet
A tuzséri kapus, Félegyházi Viktor aligha fog unatkozni, ezúttal a nyírgyulaji csapat ellen jeleskedhet - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Noha nem ígérkezik „ütősnek” a hét végi program, a meglepetések esélye sem kizárt.


Beköszöntött az „angol éra” a megyei első osztályban. A ködös Albionban nem ritkán az alacsonyabb ligákban is heti három fellépésen gyűrődnek a csapatok, a tavaszi idény elején elhalasztott mérkőzések miatt immár mifelénk is ez a módi. Kedden egy, szerdán két korábban elodázott meccset pótoltak, és a folytatásban sem lesz sok üresjárat munkanapokon…

Istenigazából nem ígérkezik különösebben „ütősnek” a szombat-vasárnapi program, bár éppen ilyenkor szokott fejtetőre állni a papírforma. Erre annál is inkább mutatkozik némi esély, mivel jó néhány együttest erősen megcsapott a kiesés szele. Így például a Dombrád domborítani kényszerül a nagyecsedi katlanban, ahol a hazai legénység hajlamos megszenvedni az alsóházi riválisokkal szemben, miközben az elithez tartozók ellen rendre kivágja a rezet. A rakamaziaknak viszont nem lehet különösebb illúziója a sényői túrával kapcsolatban: az élen nyomuló Sándor-brigád még senkinek nem engedélyezett pontot otthon. Más kérdés, hogy a listavezető a kemecsei albérletbe „költözött” a szezon hátralévő részére – ami, persze az erőviszonyokon mit sem változtat. Az idén eddig haloványan muzsikáló – időközben edzőváltáson átesett – Tarpa a sereghajtó Kótajt fogadva kozmetikázhat mérlegén, míg a látogató talán az utolsó utáni szalmaszálba próbál kapaszkodni.

A Baktalórántháza–Mátészalka összecsapáson egyik fél sem szeretne hoppon maradni – naná, hisz a páros tagjai a megkapaszkodás érdeklében törik magukat. Ehhez csak egy adalék: a Nagyecsedet szerdán legyűrő szatmáriak szeptember 16. óta most nyertek először! Akárcsak a tuzsériak, akik a legutóbbi körben, Fehérgyarmaton zsinórban hat vereség után szereztek végre pontot, ezúttal pedig a második Nyírgyulajt igyekeznek „megfogni”. Legalábbis megszorongatni.

A látványos győzelmi szériát építő, zsinórban négy sikert felmutató Tiszavasvári azt a Mándokot fogadja, amelyen nehéz eligazodni. A Dancs-brigádban mindig benne van a nagy alakítás esélye, csak nem mindig „jön ki” ez a képessége. Eképpen ezen a meccsen is lehet eső, lehet sár.
Két masszívan jó formát „futó” egylet esik egymásnak Balkányban, ahová a Vásárosnamény hivatalos. No erre az ütközetre is bajos lenne biztos tippel szolgálni.

KT

Szakvezetői várakozások: 23. forduló (kezdés: 16, ifi: 14)

Szombat

Nagyecsed (6.)–Dombrád (14.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Nem szeretném ragozni a témát, egyértelmű: győznünk kell!

Seregi Mihály, dombrádi edző: – Továbbra is ugyanazzal a lendülettel energiával dolgozunk, mint a közelmúltban. Az Ecsed hazai pályán nehéz ellenfél, de nekünk minden pontra szükségünk van.

Tarpa (9.)–Kótaj (16.)

Rozman Sándor, tarpai edző: – Az elmúlt két mérkőzésükön mindkétszer vezettünk – mindhiába, mert nem tudtuk megtartani előnyünket. A szombati meccsre nagyon készülünk, jó lenne már „kimászni” ebből a hullámvölgyből és végre nyerni. Győzni kell!

Pók Csaba, kótaji edző: – Elég mély gödörben vagyunk, de csak saját magunktól kászálódhatunk ki belőle.

Tiszavasvári (7.)–Mándok (4.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Azért, hogy ne a sikereink áldozatai legyünk, továbbra is alázatos munkára van szükség. Amennyiben a srácok az előző hetekben mutatott fegyelmezett, és eredményes játékot fogják nyújtani, lehet esélyünk a dobogóra hajtó Mándok ellen.

Dancs Béla, mándoki edző: – A Tiszavasvári az elmúlt hetekben megtáltosodott, ami nem a véletlen műve, mert meglehetősen erős a keret. Ebből adódóan szerintem jó mérkőzést fogunk játszani – jó pályán. Szeretném, ha mi örülnénk a meccs végén, de ennek érdekében oda kell tenni magát mindenkinek.

Baktalórántháza (12.)–Mátészalkai MTK (13.)

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – A mi jelenlegi helyzetünkben nem gondolhatunk másra, mint a győzelemre.

Marius Botan, mátészalkai edző: – Remélem, a szerdai meccset hamar ki tudjuk heverni, mert rendkívül fontos meccs vár ránk. A Nagyecsed elleni győzelem igazából akkor lesz értékes, ha most is pontokat szerzünk.

Tuzsér (11.)–Nyírgyulaj (2.)

Antal István, tuzséri edző: – A régi játékosaimmal vívunk egy remélhetőleg izgalmas mérkőzést. Ha ugyanazzal a tűzzel, motiváltan játszunk, mint legutóbb, bízom benne, hogy pontot, pontokat szerezhetünk.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Nagyom remélem, összekapja magát a csapat és számunkra kedvező eredmény születik.

Vasárnap

Sényő-Carnifex (1.)–Rakamaz (15.)

Sándor Tamás, sényői edző: – Papíron ez egy kötelező győzelemnek tűnik, de mindig ezek a legnehezebb feladatok.

Posta Sándor, rakamazi edző: – A papírformával tisztában vagyunk, nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. De mindent megteszünk a sikeres szereplés érdekében.
(A mérkőzést Kemecsén rendezik)

Nagyhalász (3.)–Fehérgyarmat (10.)

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – Hazai környezetben mindenképp győzelemre fogunk játszani, remélhetőleg ehhez jobb játék is párosul. Persze, minden mérkőzés nehéz, így hétvégén se számíthatunk könnyű összecsapásra.

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Olyan csapathoz látogatunk, amely nem igazán ismeri a vereség fogalmát. Kevés gólt kapnak a halásziak és ez immár nyilván nem a véletlen műve. Ha meg tudjuk őrizni a kétarcuságunkat, akkor valami különleges is kisülhet ebből meccsből.

Balkány (8.)–Austria Juice-Vásárosnamény (5.)

Mirgai László, balkányi edző: – Kevés olyan mérkőzést játszottunk, mint hétközben a Tarpa ellen, amelyen kemény, férfias, de sportszerű küzdelmet vívtunk. Ugyanilyenre számíthatunk a Naménnyal szemben is, úgy gondolom, ez egy háromesélyes meccs, remélem, a helyzetkihasználásunk javul, hátul pedig nem követünk el szarvashibákat.

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – Az elmúlt két mérkőzésen nagy árat fizettünk, több játékost elvesztettünk. A Balkány elleni meccset jelentős mértékben fogja befolyásolni, hogy hány bevethető futballistám lesz.
hirdetés