Íme, Szabolcs-Szatmár-Bereg legszebb karácsonyfája

Íme, Szabolcs-Szatmár-Bereg legszebb karácsonyfája
© Illusztráció: Youtube
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A fák között voltak hagyományosak és űrkorszakot idézően modernek is.


Kevesen tudják, hogy a magyar karácsonyfa-állítás tradíciói közel két évszázados múltra tekintenek vissza: báró Podmaniczky Frigyes emlékirataiban olvasható, hogy az egyik osztrák nagynénje 1825-ben karácsonyfát állított hazánkban – ez a legrégebbi írásos visszaemlékezés.

A világhálón szavazhattak

Az ünnep díszéhez kötődött lapunk tavaly év végén meghirdetett játéka is, amelyben Szabolcs-Szat­már-Be­reg megye legszebb karácsonyfáját kerestük. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is megmozgatta olvasóinkat a felhívás: a pályázatunkra hetvenöt nevezés érkezett. A fákat nézegetve bebizonyosodott, hogy ha díszítésről van szó, érvényes az „ahány ház, annyi szokás” elv: a beküldött képek szárnyaló fantáziáról és kreativitásról árulkodtak, a fák között voltak elegánsak, hagyományosak, de űrkorszakot idézően modernek is.

A fotókra a Szabolcs Online-on tegnap délig lehetett szavazni, a voksokat pedig délután összesítettük. A legtöbb szavazat Szegfű-Hudák Enikő karácsonyfájára érkezett, olvasónk egy 10 ezer forint értékű ajándékkal gazdagodik, és sorsoltunk a szavazók között is: a szerencse Gulán Bettinának kedvezett, ő egy 5 ezer forint értékű ajándékot vihet haza. Mindenkinek köszönjük, aki velünk játszott, a győzteseket telefonon értesítjük az ajándékok átvételéről.

A legtöbb szavazatot Szegfű-Hudák Enikő karácsonyfája kapta

KM
hirdetés