Indiai vonatbaleset – már 22 halott

Indiai vonatbaleset – már 22 halott
Huszonketten meghaltak, ötvenhárman megsérültek, amikor egy tehervonat nekiütközött egy expressznek India középső részén hétfőn – közölte az indiai vonattársaság egyik illetékese.

A balesetoka az is lehet, hogy heves esőzés közben került rá a rossz sínpárra a tehervonat. A halottak száma még tovább nőhet a nap folyamán, mivel a mentőalakulatok még mindig kutatnak a roncsok között. Az 53 sérült közül 18-nak az állapota súlyos.

Az egyik indiai hírügynökség úgy értesült, hogy a tehervonat vezetője az esős időjárásban nem vette észre a piros jelzést és áthajtott rajta. Ezt az információt azonban hivatalosan nem erősítették meg.

 

Több szerelvény súlyosan megrongálódott

Az indiai televíziók tudósításaiban látszik, hogy több szerelvény súlyosan megrongálódott, az egyiket az ütközés ereje lelökte a sínpárról.

Az indiai vonattársaság naponta 18 és fél millió embert szállít a vonalakon, az országban évente több száz vasúti baleset történik. Közülük a legsúlyosabb 1981-ben volt, amikor egy vonat kisiklott majd egy folyóba zuhant és legkevesebb 800-an meghaltak.

Videó ITT!

 

– Független Hírügynökség –
hirdetés