Inezt nem kell félteni

Inezt nem kell félteni
© Hrabina Inez nem ijedt meg a lehetőségtől – éppen ellenkezőleg, gólokkal tette le névjegyét a bajnoki nyitányon | Fotó: Pusztai Sándor
A tizenhárom éves tehetség öt góllal debütált a Kölcsey DSE-Nyíregyháza együttesében a bajnoki nyitányon.

Még csak pislákol, mindazonáltal benne van a pakliban, hogy csillag lesz belőle. Hrabina Inez az NB II-es női kézilabda-bajnokság hét végi nyitányán debütált a Kölcsey DSE-Nyíregyháza együttesében – tizenhárom esztendősen! A jobbszélsőként bevetett tinilány finoman szólva sem rezelt be: öt gólt (hármat akcióból…!) szerzett az Alsózsolca ellen fölényesen megnyert mérkőzésen.

A tokaji általános iskola 7. osztályos, egyébiránt Bodrogkisfaludon élő tanulója minden egyes nap nyolcvan kilométert utazik a szabolcsi megyeszékhelyre, mert egy tréninget sem hagyna ki. Mindez, persze elképzelhetetlen lenne az ideális családi háttér és segítség nélkül. Szülei nem kis áldozatot vállalnak tehetsége kibontakoztatása érdekében.

– Egy barátom hívta fel Inezre a figyelmemet, kérve, nézzem meg, mire képes, és járhatna-e hozzánk gyakorolni – szolgált további részletekkel Hadobás István, testnevelő tanár, a Kölcsey edzője, aki az elmúlt időszakban nevelőedzőként pallérozza a sportág alapjaival a borsodi borvárosban megismerkedett ifjú titánt. – Amit láttam meggyőző volt. Elsősorban a hozzállása tetszett, és persze az sem hátrány, hogy balkezes. Alázatosan, szépen dolgozott, tavaly még a juniorok szerepelt, majd ahogy nyáron fejlődött az edzőtáborban, mondtam neki: megadom a lehetőséget a nagycsapatban is a bizonyításra.

Szó se róla, Hrabina Inez élt a bizalommal. Sőt, a „nagyok” összecsapása után végig játszotta a junior meccset, amelyen hét gólt lőtt.

– Három lényeges tényezőre kell most törekedni: tovább gyorsítani a játékát, fejleszteni a lövőrepertoárt, harmadrészt a védekezés hatékonyságán javítani. Hozzáteszem, nem féltem, amilyen szépen dolgozik, a legszebb közös álmainkat válthatja valóra! – jósolta Hadobás István.

KM-KT
hirdetés