Influenza: lassan, de biztosan terjed

A gyógyszertárakban is egyre többen kérnek olyan készítményt, ami a influenzaszerű betegség tüneteit enyhíti
A gyógyszertárakban is egyre többen kérnek olyan készítményt, ami a influenzaszerű betegség tüneteit enyhíti - © Illusztráció: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Európa nyolc országában, köztük a szomszédos Szlovéniában is járványt jeleztek.


Hazánkban lassabban emelkedik a betegszám, az országban az előző heti 8450-nel szemben január 18–24. között 28 százalékkal több, azaz 10 800 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – derült ki az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) jelentéséből.

– Szabolcs-Szatmár-Beregben az országos átlagot meghaladta az új betegek száma: az influenzafigyelő szolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján a 3 .héten influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a 2. héthez viszonyítva 35 százalékkal nőtt – tájékoztatta lapunkat dr. Balogh Irén. A megbízott megyei tiszti főorvostól megtudtuk: 100 ezer lakosra már több mint 100 megbetegedés jut, ez a járványos szintet még nem éri el.

A megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának megbízott vezetője elmondta azt is, hogy a legtöbb beteg a 10–14 évesek körében van, a háziorvoshoz fordulók aránya pedig a nyíregyházi járási népegészségügyi osztály területén volt a legmagasabb, a megbetegedési gyakoriság itt több mint másfélszerese a megyei átlagénak.

További részletek a kelet.hu-n.
hirdetés