Influenza: már Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is átléptük a járványküszöböt

Akt.:
Influenza: már Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is átléptük a járványküszöböt
© Illusztráció: getty images
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók 75 százaléka 34 éven aluli.

– Megyénkben az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján január 22–28. között az előző héthez viszonyítva közel duplájára nőtt az influenza morbiditás, százezer lakosra több mint 232 új megbetegedés jutott, ami egyben azt is jelenti, hogy az év negyedik hetén átléptük a járványküszöbszintet – adott tájékoztatást a friss influenzahelyzetről dr. Salzmann Marianna megyei tiszti főorvos. A megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának vezetője hozzátette: a megbetegedettek 75 százaléka 34 éven aluli, míg a korspecifikus megbetegedési arány az általános iskolások körében a legnagyobb.

Igazolták a vírus jelenlétét

Az influenzaszerű megbetegedés tüneteivel háziorvosnál jelentkezők legtöbben a Nyíregyházi Járási Hivatal területén élnek, azonban a legnagyobb mértékben a Mátészalkai Járási Hivatal területén nőtt (több mint két és félszeresére) a leggyorsabban a betegek száma. A megyei tiszti főorvostól megtudtuk: influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról eddig nem érkezett jelentés, a fekvőbeteg-ellátó intézmények sem jelentettek a 2-4. hét között influenzamegbetegedés miatt kórházi, illetve intenzív kezelésre szorult betegeket. Az elmúlt év 40. és az idei esztendő 4. hete között az OKI légúti vírus osztályára vizsgálatra beküldött 18 légúti mintából 2 esetben igazolták az influenzavírus jelenlétét.

Tilos a látogatás

Február 2-ától a Felső-Szabolcsi Kórház Kisvárda, Árpád utcai telephelyén az Intenzív, a Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztályon, illetve a Szülészet-nőgyógyászati Osztály újszülött részlegén részleges látogatási tilalom van.

Február 5-étől a A Jósa András Oktatókórházban, a mátészalkai és a fehérgyarmati kórházban az Aneszteziológiai és Intenzívterápiás, a Csecsemő és Gyermekgyógyászati, a Pulmonológiai, a Krónikus Belgyógyászati, az Ápolási és az Onkológiai Osztályon, valamint a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály újszülött részlegén rendeltek el részleges látogatási tilalmat.
hirdetés