Sport

2015.05.22. 07:51

Pákó szerint nyer a Szpari!

Nyíregyháza - A közönség támogatására is szüksége lesz a csapatnak a szezon utolsó hazai meccsén.

Nyíregyháza - A közönség támogatására is szüksége lesz a csapatnak a szezon utolsó hazai meccsén.

Kissé szeles, de még kellemes időben tréningeztek csütörtökön délután a Nyíregyháza Spartacus játékosai. Az örökösföldi edzést egy székből figyelte dr. Nagy Attila csapatorvos, mellette a gyepen üldögélt Pákolicz Dávid.

– Hej, ha én is, én is köztetek mehetnék... – sóhajtozhatott a focista, hiszen március óta nem rúgott, nem rúghatott labdába. A Fradi elleni hazai meccs véghajrájában sérült meg, nem sokkal a pályára lépese után. Azóta csak orvosok, kezelések; volt és van minden, csak foci nincs.

Kezelések, gyógytorna, úszás

– Köszönöm jól vagyok – válaszolta érdeklődésünkre. – Fizikoterápiás kezelésekre járok, gyógytornázok és úszok. Most csak ennyit lehet. Remélem, pár hét után már futhatok is.

Mint ismert, szombaton a Diósgyőr lesz a Szpari vendége. A két csapat őszi meccsét a borsodiak nyerték, pedig a vendégek vezettek – éppen Pákó góljával.

– Az első félidő elején Töri oldalszabadrúgását Nagy Zoli megcsúsztatta, középen elnézték a labdát a diósgyőri védők, így pár lépésről a kapuba lőttem. Akkor az első játékrészben jól ment a csapatnak a játék, szünetben is arról beszéltünk, hogy amennyiben így folytatjuk, esélyünk van a győzelemre. Sajnos nem jött össze, mert a folytatásban hamar emberhátrányba kerültünk, a lelkes közönség segítségével pedig fordítani tudtak a diósgyőriek. Sajnos ez így történt, remélhetőleg szombaton más lesz a végeredmény. Pontosabban úgy lenne jó, ha most is a pályaválasztó nyerne.

Szükség lesz a szurkolókra

– Bizakodva várom a szombati találkozót, úgy érzem, hogy mindhárom pontot itthon tartjuk. A támadójátékunk az utóbbi időben feljavult, a védekezésnek kell a korábban megszokottnak megfelelően stabilnak lenni, és akkor nem lehet gond. Erre szükség is van, hiszen a diósgyőriek elleni találkozók mások mint a többiek, ráadásul ez lesz a szezonban az utolsó hazai meccsünk. Mindenképpen nyerni kell és megörvendeztetni lelkes szurkolóinkat, akik eddig már sokat segítették a csapatot – vélekedett Pákolicz Dávid.

Remélhetőleg jó lesz a megérzése, és a szomszédvári derbin ismét a győzelem útjára lép majd a Szpari. Ezt akarják a játékosok, és természetesen a Szpari-szurkolók is.

Buzdításukra szükség is lesz, hiszen a hírek szerint több száz vendégdrukker érkezik majd a villanyfényes derbire. Akinek még nincs jegye, az pénteken és szombaton délután egytől este fél hétig még megválthatja – csak szurkolói kártyával.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!