Ingyen kóstolhatták a nedűket

Ingyen kóstolhatták a nedűket
„Nagy Ízutazás 2006” elnevezéssel egész évre szóló, gasztronómiára kicsúcsosított idegenforgalmi programot bonyolítanak le országszerte, ennek része volt Pünkösd vasárnapján a Nyitott Pincék Napja Tokajban.

A kellemetlen időjárás nem szegte kedvét az érdeklődőknek, Tokajba például Franciaországból is érkeztek vendégek, a jellemző persze az volt, hogy hazaiak látogattak a történelmi borvidékre. Az Árvay és Társa Pincészetben egy ózdi csoport ízlelgette a borokat ott jártunkkor, mint kiderült, egyikük maga is szakmabeli. – Nem ez az első utunk itt – sorolja Csernyik Imre, aki borászként dolgozik Gyöngyös környékén – egyfajta nosztalgia kirándulásról van szó. Szeretjük a környéket, ide szívesen térünk vissza, a kikapcsolódáson túl szakmai tapasztalatokkal is gyarapszik az ember.

Áldoznak a tokaji oltárán

Árvay Angelika, a pincészet marketing menedzsere elmondta érdeklődésünkre, hogy bár a kóstoltatás ingyenes ezen a napon, nincs arról szó, hogy anyagi kárt kellene elkönyvelni.

– Sok olyan ember volt a látogatónk, akik ízben-zamatban nem ismerték a hegyaljai borokat, talán nem állnak úgy, hogy csak a hírnév miatt költsenek az itteni nedűkre. Most viszont megkóstolhatták, és az elhangzottak szerint a későbbiekben áldozni fognak a tokaji oltárán. Persze ez a pátria kisebbik haszna az esemény kapcsán. A nagyobb az, hogy számosan viszik el hírünket, nem csak határokon innen. A legjobban én voltam meglepődve, hogy Pécsről, Sopronból, Szegedről jöttek telefonok látogatási időpont egyeztetés céljából – mondta a menedzser. Nem volnánk tényszerűek, ha csak a pozitívumokat említenénk, emelnénk ki.

Meg kell jegyezni, találtunk olyan pincét is, ahová a cégér mellé kitűzték a Nagy Ízutazás 2006 logoját, ám szó nem volt ingyenes kóstoltatásról. Érdeklődésünkre azt válaszolták, hogy az egy korábbi esemény kapcsán lett kihelyezve. Elcsattant egy rossz poén, valamint a fényképező …

– Serfőző László –
hirdetés