Ingyen mehet az Állatparkba az, aki nagymacskának festi ki magát

Akt.:
Ingyen mehet az Állatparkba az, aki nagymacskának festi ki magát
© Fotó: Nyíregyházi Állatpark
Nyíregyháza – Különleges látványetetésekkel és játékos feladatokkal várjuk a nagymacskák titokzatos világa után érdeklődő vendégeinket, 2018 március 3-án szombaton, a Vadvilág Világnapján!


Március 3-án a Földünkön élő állat -és növényvilágot ünnepeljük. Ebben az évben, az ENSZ Környezetvédelmi Programja és a CITES Titkársága kezdeményezésére, ezen a napon kiemelten a nagymacskákra, az állományaikat veszélyeztető tényezőkre és védelmükre hívjuk fel a figyelmet.
A Nyíregyházi Állatpark nagy örömmel csatlakozik az eseményhez, hiszen az ország legnagyobb nagymacska kollekciója itt található, s egyik legfontosabb feladatunknak tekintjük az ide látogatók szemlélet formálását, a fajmegőrzés mellett. A Vadvilág Világnapja pedig kiváló lehetőséget ad arra, hogy felhívjuk a figyelmet az ikonikus ragadozókat veszélyeztető tényezőkre, illetve arra, hogy mit teszünk a védelmük érdekében az élőhelyen kívüli fajmegőrzés során.

A Nyíregyházi Állatpark tagja az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének, s az európai fajmegőrzési program keretében, (EEP) több kritikusan veszélyeztettet és veszélyeztetett fajt, alfajt tenyészt sikeresen a nagymacskák közül is. 4 tigrisalfajnak, 2 oroszlánalfajnak, perzsa párducoknak, jaguároknak, hópárducoknak ad otthont a parkunk s „Nagymacskák: ragadozók veszélyben” program során több kifutónál is látványetetésekkel várjuk vendégeinket.

Ezek időpontjai:

9.30 szibériai tigrisek látványetetése
10.00 fehér oroszlán kölykök látványetetése
10.30 fehér tigrisek látványetetése
11.00 szumátrai tigrisek etetése
11.45 perzsa párduc kölykök látványetetése

A látványetetések melle a gyermekeket játékos feladatmegoldásra invitáljuk. Az etetések helyszínein (természetesen a látogató térben) nagymacska nyomokat rejtünk el, melyek hátoldala az adott fajról egy-egy kérdést takar. Ha helyesen válaszol arra a szerencsés megtaláló, értékes könyv jutalomban részesül. A kérdések megválaszolásában a kifutók melletti fajtáblák segítenek.

Nem utolsó sorban még egy apróság: Aki aznap (azaz 2018.3.3-án) nagymacskának kifestve jelenik meg, annak a belépés ingyenes!

Gyertek gepárdok, oroszlánok, tigrisek, ünnepeljük együtt a Vadvilág Világnapját!

– Nyíregyházi Állatpark –
hirdetés