Ingyenes jármű-átvizsgálás Nyíregyházán

Ingyenes jármű-átvizsgálás Nyíregyházán
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – Közlekedésbiztonsági családi nap keretében segíti a gépjárművek őszi-téli átállását, és az ittas vezetés ellen kampányol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

A közlekedésben az őszi időszak tudatos felkészülést igényel. Megváltoznak az időjárási-, látási- és útviszonyok, amelyekhez minden közlekedőnek alkalmazkodni kell. A gyalogosoknak és kerékpárosoknak elsősorban láthatóságukra kell figyelniük, míg a gépkocsivezetőknek ezen felül a járművek műszaki felkészítését is szem előtt kell tartani.

Az átvizsgáláshoz nyújt segítséget a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és együttműködő partnereinek rendezvénye, amit 2016. október 22-én, szombaton 10 órától 17 óráig tartanak a Nyír Plaza parkolójában (Nyíregyháza, Szegfű u. 75.). A helyszínen rendőrök segítenek folyadékszint és fagyálló ellenőrzésben, szükség esetén szankciómentesen figyelmeztetnek az okmányok érvényességének lejártára. A Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya mobil műszaki vizsgaállomásán a fékeket és a futóművet vizsgálják meg díjmentesen, valamint szakemberek ellenőrzik a világítóberendezések és a gumiabroncsok állapotát.

Mindeközben a családtagok és a várakozók sem unatkoznak: a kisgyerekeket a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos színező és kirakó-foglalkozás várja, a nagyobbak kipróbálhatják a motor-szimulátort és a „részeg szemüveget”, illetve KRESZ-tudásukat tesztelhetik. Az érdeklődők az ittas vezetésről és következményeiről a rendőrség szemszögéből hallhatnak tájékoztatást és tehetnek fel kérdéseket.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság újra útjára indította a “Látni és látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányát. Az akcióhoz csatlakozó szervizekben ingyenesen átvizsgálják a jelentkezők járműveinek világítóberendezéseit, optikusok pedig térítésmentes látásellenőrzéssel várják a járművezetőket. Részletek itt: www.latnieslatszani.hu.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés