Ingyenes lesz a repülőnap

Akt.:
Ingyenes lesz a repülőnap
© A nyíregyházi kötődésű műrepülő világbajnok, Veres Zoltán lesz a fő attrakció | Fotó: Mán László
Nyíregyháza – Vasárnap kilenc órakor nyitják a kapukat, az idén nem kell fizetni belépődíjat a repülőtéren.

Hogy repül az idő! Ismét elhúzhatják a csíkot a gépmadarak, aminek módfelett örvend majd a nagyközönség. Vasárnap negyedik alkalommal kémlelhetik az eget az érdeklődők az önkormányzat jóvoltából – az idei repülőnap más lesz a korábbiakhoz képest.

– A polgármesteri keretből egymillió forintot fordítanunk a rendezvényre azért, hogy minél több család tudjon kellemesen kikapcsolódni, feltöltődni a sok élménnyel kecsegtető napon – említette dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a városháza előtt, miután stílszerűen kettes kötelékrepülésben gyönyörködhettek a belvárosban bámészkodók. – Nagy hagyománya van a repülésnek nálunk, épp emiatt sok látogatót várunk a repülőtéri programokra. Nem csak az eget érdemes fürkészni, a szárazföldön is lesz látnivaló. Remélhetőleg az időjárás is a kegyeibe fogadja a rendezvényt.

Horváth Péter, a repteret üzemeltető Tréner Kft. ügyvezetője hozzáfűzte, hogy a cég pilótái kötelékrepüléssel és léggömbvadászattal is szórakoztatják a nézőket. A gyerekek vidámpark, a felnőtteket sörök és pecsenyék várják. Akik ott lesznek vasárnap, alighanem felekezettől függetlenül áldják az eget, hogy részesei a IV. Nyíregyházi Repülőnapnak.

A program

9.00 Kapunyitás
10.45 Hármas kötelékrepülés, léggömbvadászat
11.00 Ejtőernyőzés
11.15 Vitorlázó repülés
11.30, 12.40 Veres Zoltán egyéni műrepülő bemutatója
11.45 Modellezés
12.00 Sárkányrepülés
12.20 Ka-26 helikopter
14.00 Extrém sport
15.00 Real Men zenekar

KM–LTL
hirdetés