Ingyenesen gondozzák a nyírségi tehetségeket

Ingyenesen gondozzák a nyírségi tehetségeket
Nyíregyháza – Még lehet jelentkezniük a nyíregyházi és a környékbeli kisiskolásoknak.

Az új tanév második hónapjába lépve már kialakult a diákok iskolai életritmusa. A „Míg megnövök” Alapítvány a kisiskolások képességfejlesztéséért igyekszik tenni, projektjük sajátossága, hogy az uniós támogatás révén ingyenes.

– A nyíregyházi és a megyeszékhely környéki tehetséges, hátrányos helyzetű gyermekeknek ajánlunk részvételi lehetőséget a készség- és képességfejlesztő szakkörökben – említette Vasváry Zoltánné, a szervezet koordinátora, közoktatási szakértő.

Jól megszervezett programok

Eddig több mint 1600 nyíregyházi, balkányi, kótaji és nagykállói kisiskolás volt részese az áprilisban elkezdett programnak. Ízelítőül néhány foglalkozás: kreatív technikák műhelye, szép szó a nyelvi kompetenciák fejlesztéséért, „logikaszinó¨ a matematikában, „hogy a tücsök ne váltson hangszert” – a környezetvédelemről, Megnövök Tudósító Harsona, „az vagy, amit megeszel” – egészség és életvitel, mindemellett sport és játék minden egyes nap. Érdeklődni a 30/3224-690-es és a 42/440-179-es telefonszámokon, valamint az info@megnovok.hu e-mail címen lehet.

– Az uniós támogatásnak köszönhetően a sóstógyógyfürdői Kis Vakond Gyermek- és Ifjúsági Táborban térítésmentesen vehetnek részt a jelentkezők a foglalkozásokon. Sőt, kérésre érte is megyünk a diákokért busszal. Fontosnak tartjuk a tehetségek igényes kibontakoztatását.

– Ladányi Tóth Lajos –
hirdetés